avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renta viagera ... ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renta viagera ... ajutor

Va cer sfatul pentru speta urmatoare.
Mama mea are un frate, in urma cu ceva timp fratele mamei impreuna cu parintii lor au semnat un contract de vz-cumparare (cred ca cu renta viagera (daca asa se cheama), in mintea mea acest lucru insemna ca ei vor avea grija de parintii care le lasa averea, pana la sfarsitul vietii), fara ca mamamsa fie prezenta. Oare cum s-a putut semna din moment ce erau 2 copii la parinti? Va rog mult sa imi spuneti daca acest lucru se poate intampla!
Exact cum am precizat, ei sunt 2 frati, dar mama nu a fost chemata la semnarea acestui contract, a falat ulterior ca a fost incheiat. Nu inteleg cum a fost posibil acel lucru, erau 2 copii la parinti. Mentionez ca prin mailul acesta doresc numai sa va intreb cum facem ca bunica sa fie ingrijita conform obligatiilor asumate de fratele mamei, nu dorim partea de avere, dorim numai sa ii speriem ca le luam averea.
Acum bunicul a murit, iar bunica ar trebui ingrijita in baza acelui contract pana la moarte, ideea este ca nu e deloc ingrijita, nu are apa, hrana, nu i se spala hainele, dar i se cumpara medicamente de catre ei, asa intr-o mare sila. Singura persoana care ii asigura cele necesare este mama mea, face 10 km saptamanal sa ii poata asigura aceste lucruri. Este revoltator si imposibil de gandit ca niste fiinte umane se pot [urta astfel, de aici si actiunea mea cu acest mail.
Intrebarea mea este cum pot sa actionez legal sa facem o ancheta sociala sa pot dovedi ca nu este ingrijita sa putem ataca acel contract sau sa le deschidem ochii sa aiba grija de bunica, macar obligati de lege. Ce trebuie sa fac? Ei sunt la tara, in jud Prahova, iar cei de la primarie se cunosc destul de bine cu fratele mamei, cel pe care il acuz de aceste lucruri. Care sunt organele competente care ma pot ajuta? In ultima speta ;a iarna dorim sa o mutam pe bunica la azil, in orasul Ploiesti, ne-ar fi mai usor sa o vizitam si sa stim ca macar este ingrjita! Iarna nuu ii face nimeni focul,, doarme in frig, cumplita viata!
Va rog sa imi spuneti daca pot face ancheta sociala, cum se procedeaza sa pot demonstra ca nu este ingrijita si cum ii pot responsabiliza sa o ingrijeasca. Multumesc mult
Buna ziua ,,incercati sa convingeti batrina sa renunte ,,stiu ca poate sa rupa contractul ,,cel mai bine vorbiti cu un avocat ,,daca batrina nu este intretinuta de persoana pe care o are in contract persoana respectiva poate raspunde in instanta daca aveti probe si martori se poate darima contractul cit este batrina in viata ,,orcum mai intrebati un avocat ,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog, ajutati-ma cu un sfat juridic bubulina30 bubulina30 buna seara tuturor, va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi, de ceva vreme ma ocup de parintii din partea mamei, care mai are citiva fratii (mama), sint singura ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea ... eleusisink eleusisink Buna ziua. Tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea dupa el) a avut un baiat inainte de a se recasatori cu mama (prima sotie a lui a decedat cu mult ... (vezi toată discuția)
Batran aruncat de copii im0rtel im0rtel Buna ziua , ma gasesc in urmatoarea situatie : Bunicul mi-a murit in 1993 . Bunica a supravietuit pana astazi . Ea are 4 copii . 2 baieti si 2 fete . 1 ... (vezi toată discuția)