avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare militari in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare militari in strainatate

Ce presupune, dpv al actualului loc de munca, pentru un militar activ plecarea, cu acordul serviciului, la un post in strainatate apartinand unei institutii europene? Postul e de 4 ani cu posibilitatea prelungirii. Ce se intampla la revenirea in tara cu militarul,poate/are dreptul sa isi reia vechiul loc de munca, cu aceeasi salarizare (daca nu a intervenit alta prevedere in acest sens) si pe acelasi post (oare postul este blocat in acest timp?) sau poate fi mutat in alt loc dar pe aceeasi functie (nivel de salarizare)? Ce drepturi are militarul la revenirea in tara precum si pe timpul detasarii din partea actualului loc de munca? In cazul in care a implinit varsta de pensionare, cum va fi calculata pensia la revenirea sa in tara? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 22:07, 20 August 2008
freed a scris:

Ce presupune, dpv al actualului loc de munca, pentru un militar activ plecarea, cu acordul serviciului, la un post in strainatate apartinand unei institutii europene? ....
Ce se intampla la revenirea in tara cu militarul,poate/are dreptul sa isi reia vechiul loc de munca, cu aceeasi salarizare (daca nu a intervenit alta prevedere in acest sens) si pe acelasi post (oare postul este blocat in acest timp?) sau poate fi mutat in alt loc dar pe aceeasi functie (nivel de salarizare)?
Ce drepturi are militarul la revenirea in tara precum si pe timpul detasarii din partea actualului loc de munca?
In cazul in care a implinit varsta de pensionare, cum va fi calculata pensia la revenirea sa in tara?

Cred ca la toate aceste intrebari puteti primi cele mai competente raspunsuri de la persoana din unitatea la care lucrati care are in sarcina rezolvarea acestor probleme. Sunt convins ca veti fi ajutat in obtinerea informatiilor care sunt necesare luarii unei decizii care va influenteaza hotarator viitorul.
Nu cred ca cineva din afara serviciului unde sunteti incadrat poate fi mai exact si mai concludent decat acea persoana.

Succes in noile atributii europene pe care vi le asumati.

Cu toata stima si consideratia Nicolaie Ciobotaru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu perioada determinata. edward_zone edward_zone Buna ziua, Sunt angajat pe perioada determinata, aprox 2 ani, in locul unei persoane care este in crestere copil. In curand persoana respectiva va reincepe ... (vezi toată discuția)
Ce primeaza: un cim sau un contract prestare servicii? MIhaitza MIhaitza Sunt angajat cu CIM pe perioada nedeterminata de 2 ani in functia de psiholog iar angajatorul deruleaza in paralel un contract de prestare servicii pentru ... (vezi toată discuția)
Mi-am dat demisia din m.ap si nu vreau sa platesc scolarizarea sau macar sa micsorez suma nicu_corneliu nicu_corneliu Mi-am dat demisia de vreo 2 sapt din armata si m-am angajat intr-un alt sistem militarizat. Acum stiu ca treuie sa imi platesc scolarizare proportional cu cat ... (vezi toată discuția)