avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot sa-mi dau demisia fara sa mai fiu obligata sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot sa-mi dau demisia fara sa mai fiu obligata sa mai vin de a doua zi la servici?

Deoarece am niste probleme legate de sanatate, as dori sa-mi dau demisia fara a mai fi obligata sa vin de a doua zi la servici. In cazul ca mi se va aproba cererea de demisie din acordul ambelor parti dar cu conditia de a efectua cele 15 zile de preaviz pe care eu nu pot sa le mai efectuez, ce repercursiuni pot suferi in cazul in care eu nu ma mai prezint la servici pentru efectuarea celor 15 zile?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 27 Septembrie 2011
Intr-adevar perioada de concediu de odihna se poate suprapune celei de preaviz.
Intrebarea dvs. contine numai supozitii. Ar fi bine daca ati discuta cu angajatorul sa-i spuneti propunerea dvs. si el s-ar putea sa fie de acord. Presupuneti ce s-ar putea intampla fara sa stiti si punctul de vedere al angajatorului.
Dupa ce discutati cu el, in functie de rezultat, cereti si consultanta pe speta in cauza.
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua.Ce fel de dovezi ar trebui sa aduc si cui anume ca sa pot pleca din firma fara efectuarea preavizului deoarece am citit in codul muncii la demisie urmatorul aliniat si citez "Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca".Va multumesc
Nu trebuie sa prezentati dovezi cuiva .. de exemplu, neplata salariului , neplata contributiilor datorate bugetului de stat , nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentara etc. sunt situatii in care angajatul poate demisiona fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de preaviz in caz de demisie si folosirea zilelor de co Nicocam Nicocam Buna ziua, in cazul in care in contract se specifica 15 zile calendaristice de preaviz in cazul demisiei, se pot folosi zilele de CO proportional cu zilele ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate simona.elisa simona.elisa buna ziua , cum este afectat un salariat daca a dat cerere de lichidare la zi ., nu i a fost acceptata decat cu preaviz de 15 zile, iar el in preaviz a fost ... (vezi toată discuția)
Nu mai stiu ce sa fac va rog din suflet ajutati-ma !! CristiVL CristiVL Va rog din suflet sa ma ajutati , am contract pe perioada DETERMINATA pe 2 luni mai am 15 zile pana imi expira ...si nu vreau sa ma mai duc deloc pt ca fiecare ... (vezi toată discuția)