avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce sa fac?

Domnule avocat, sotul meu a fost parasit de mama biologica intr-un centru de plasament si a fost crescut de matusa lui(sora mamei) care l-a luat in plasament familial. Aceasta matusa are 53 de ani iar unchiul 46, nu au copii si s-a hotarat impreuna sa ii doneze o garsoniera confort 1 sotului meu. Precizez ca sotul meu nu este trecut pe numele lor. Poate fi atacat aceast contract de donatie avand in vedere ca nu au copii? Daca da de catre cine? Si in ce imprejurare?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:36, 16 August 2011
Daca si unchiul este de acord nu vad cine ar putea contesta cu succes donatia. Mostenitorii rezervatari ar putea contesta donatia dar daca parintii matusei sunt decedati si copii nu are nu este nici o problema.
Am fost la notar si mi-a spus ca acel contract de donatie ne costa 2100 de lei.1000 este impozitul iar restul sunt pt taxe si onorariu. Din ce am citit in noul cod civil spune ca pana la gradul 3 de rudenie nu se plateste impozit, iar noi suntem rude de gradul 3. Si ne-am hotarat sa facem contract de vanzare-cumparare, suma fiind 2300 lei. In acest caz la acest contract de vanzare cumparare pot aparea probleme de atacare? Sa zic ca ar veni un frate de-al matusii sau de-al unchiului sa-mi spuna sa-i arat dovada platii acelei garsoniere, ce sa fac caci nu ne-o vinde cu bani ci doar in acte. Va multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
saraver_23, utilizator
Nu cred ca ar avea succes daca ar ataca contractul ca donatie ascunsa dar pentru siguranta treceti suma minima din grila, transferati banii in contul unchilor si apoi unchii sa ii retraga si sa vii inapoieze. Asa puteti dovedi cu ordinul de plata ca ati platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tip de act sa inchei pentru a nu fi atacat de nimeni? sandry 86 sandry 86 Buna seara. Din 1999 am fost crescut de matusa mea sora mamei si unchiul meu care m-au luat in plasament familial deoarece mama m-a abandonat intr-un centru de ... (vezi toată discuția)
Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți? grigorescumarga grigorescumarga Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Donație/testament apartament Apartament2018 Apartament2018 Buna ziua As aprecia daca puteți sa îmi dați un sfat concret in situația următoare. Vreau sa donez( deoarece din câte inteleg, contract de vânzare ... (vezi toată discuția)