Domnule avocat, sotul meu a fost parasit de mama biologica intr-un centru de plasament si a fost crescut de matusa lui(sora mamei) care l-a luat in plasament familial. Aceasta matusa are 53 de ani iar unchiul 46, nu au copii si s-a hotarat impreuna sa ii doneze o garsoniera confort 1 sotului meu. Precizez ca sotul meu nu este trecut pe numele lor. Poate fi atacat aceast contract de donatie avand in vedere ca nu au copii? Daca da de catre cine? Si in ce imprejurare?
Daca si unchiul este de acord nu vad cine ar putea contesta cu succes donatia. Mostenitorii rezervatari ar putea contesta donatia dar daca parintii matusei sunt decedati si copii nu are nu este nici o problema.
Am fost la notar si mi-a spus ca acel contract de donatie ne costa 2100 de lei.1000 este impozitul iar restul sunt pt taxe si onorariu. Din ce am citit in noul cod civil spune ca pana la gradul 3 de rudenie nu se plateste impozit, iar noi suntem rude de gradul 3. Si ne-am hotarat sa facem contract de vanzare-cumparare, suma fiind 2300 lei. In acest caz la acest contract de vanzare cumparare pot aparea probleme de atacare? Sa zic ca ar veni un frate de-al matusii sau de-al unchiului sa-mi spuna sa-i arat dovada platii acelei garsoniere, ce sa fac caci nu ne-o vinde cu bani ci doar in acte. Va multumesc mult!
Nu cred ca ar avea succes daca ar ataca contractul ca donatie ascunsa dar pentru siguranta treceti suma minima din grila, transferati banii in contul unchilor si apoi unchii sa ii retraga si sa vii inapoieze. Asa puteti dovedi cu ordinul de plata ca ati platit.