avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce tip de act sa inchei pentru a nu fi atacat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce tip de act sa inchei pentru a nu fi atacat de nimeni?

Buna seara. Din 1999 am fost crescut de matusa mea sora mamei si unchiul meu care m-au luat in plasament familial deoarece mama m-a abandonat intr-un centru de plasament. Nu au putut face copii si au dorit sa ma creasca pe mine. Acum am 25 ani sunt casatorit, si matusa si unchiul meu doresc sa-mi faca act pe o garsoniera cf1.
Va rog mult sa-mi dati un sfat ce act ar trebui incheiat avand in vedere ca si matusa si unchiul au frati si nu as vrea sa fiu atacat vreodata. VA MULTUMESC.
Contract de vanzare cumparare sau donatie, caci fratii dansilor nu sunt mostenitori rezervatari care sa ceara reductiunea liberalitatilor excesive, ma refer la donatie. Puteti sa incheiati si un contract de intretinere.
Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, donatie. Discutati si cu un notar, cel care va face efectiv acel act.
VA MULTUMESC. ATUNCI O SA FACEM CONTRACT DE DONATIE. LA ACEST CONTRACT SUNT OBLIGATORII CLAUZELE? DEOARECE UNCHIUL SI MATUSA MEA VOR SA-MI DEA CASA FARA CLAUZE SAU LIPSA DE SARCINI.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
sandry 86, utilizator
nu sunt obligatorii niciun fel de clauze.
Fratii nu sunt mostenitori rezervatari , asa incat sa cere desfiintarea actelor prin care a fost adusa o atingere rezervei succesorale.

Donatiile sau legatele pot fi atacate doar de catre descendenti, de catre sotul supravietuitor sau de catre parintii autorului mostenirii.

Poate fi perfectat un contract de intretinere, un contract intuitu personae .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire/donatie - care e pentru mine? CristianC2010 CristianC2010 Am o matusa (sora bunicului meu) si ar vrea sa imi lase un apartament in schimbul intretinerii ei (practic parintii mei o sa o intretina dar se va face pe ... (vezi toată discuția)
Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți? grigorescumarga grigorescumarga Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere campionul campionul Bunica mea a fost fortata de un unchi si o matusa sa faca un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere,bunica a decedat,si la dezbaterea ... (vezi toată discuția)