avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu titlul de proprietate ..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu titlul de proprietate ..

Buna ziua ,,vorbesc in numele unei prietene ,,are cumparata casa cu teren total 700 de metri patrati ,de vro 10 ani are act vinzare cumarare cu proprietarul casei ,,,acum este decedat ,,acum un an a aparut o problema vecina de linga a venit si i-a zis ca nu poate face actele la casa ei deoarece este impreuna pamintul ,adica terenul de 700 sunt 2 case ,deci vecina are 200din cei 700 cumparati pe chitanta de mina cu 35 de ani in urma,,si prietena mea 700 adica toata bucata pe act de vinzare cumparare ,,Vecina avenit acum un an sa o intrebe daca vrea sa puna bani jumate jumate sa faca actele dar prietena mea i-a zis ca ea are acte ce acte sa mai faca ,,,cu putin timp in urma am inteles ca si-a facut actelele si cadastrul ,,Acum va intreb cum e posibil sa faca actele pe cei 200 de metrifara sa fie si prietena mea de fata sau sa fie chemata in instanta sau cum a facut ea cadastrul pe terenul cumparat de prietena mea,cum s-a putut face asemenea eroare sau este o farsa si nu poate sa faca nimic cu cei 200 de metri numai prin prietena mea sa se modifice cumva ,,,mentionez ca vinzarea s-a facut legal cu bani jos si prietena mea plateste impozit pe cei 700 de metri de la cumparare pina in prezent,,,va rog un raspuns ce ar trebui prietena mea sa faca in cazul de fata ei sunt niste vecini buni dar stiti cum este ,,,?Se poate avea probleme mai tirziu peste ani copii sau cine stie nepoti daca nu e clarificata situatia ?,,,va multumesc
Cel mai recent răspuns: stefaniajohnston , utilizator 20:08, 14 August 2011
Situatia trebuie clarificata.
Vecina nu poate face nimic fara prietena dvs. De altfel vecina nici nu a cumparat in mod valabil cei 200 m.p., intrucat la momentul cumpararii nu a fost intocmit act notarial.
Ar putea invoca uzucapiunea de 30 ani, insa din relatarea dvs. inteleg ca fostul proprietar a vandut inainte de implinirea trermenului.
Problema este destul de complicata, iar rezolvarea ei tine foarte mult de ceea ce intentioneaza prietena dvs. sa faca cu cei 200 m.p. aflati la vecina.
Nu ne-ati scris nimic referitor la intentiile ei.
Si am si o nelamurire: la momentul cumpararii, fostul proprietar nu avea cadastru si intabularea facuta?
Buna ziua multumesc mult pentru raspuns ,,mentionez ca prietena mea nu a vrut sa faca nimic in instanta deoarece vecina este de buna credinta asa crede ea ,,dar va intreb cum este posibil sa iti faca acte pe cei 200 de metri ,,?
mai tirziu nu are probleme daca copii vor sa imparta mostenirea sau vor sa vinda o parte ,,nu se v-a lovi de probleme la vinzare sau sucesiune ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor.....contract vanzare-cumparare teren 14 14 Buna ziua....as avea si eu o problema destul de veche care imi da ceva batai de cap si se pare k nici domnii angajati sa ma ajute nu resusesc....si nu imi dau ... (vezi toată discuția)
Limita teren - probleme gogu_ologu gogu_ologu Doi vecini, proprietari cu acte "in regula" - fiecare au in stapanire conform actelor doua terenuri invecinate cu latura la strada de 12metri si adancimea de ... (vezi toată discuția)
Posesie teren iozefinab iozefinab Buna ziua, Parintii mei au construit o casa in anul 1996, avand un teren proprietate in acte, de 1000 mp. In realitate insa, suprafata totala este de 1200 ... (vezi toată discuția)