avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturi exercitiu financiar precedent
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturi exercitiu financiar precedent

Buna ziua.
mai pot inregistra in contabilitate facturi primite in august 2011, dar aferente exercitiului financiar 2010?
sunt deductibile acele cheltuieli?
multumesc.
Inregistrati facturile in luna august 2011. Nu modificati situatiile financiare aferente exercitiului financiar 2010.
In cazul erorilor aferente exercitiilor financiare precedente, corectarea acestora nu presupune ajustarea informatiilor comparative prezentate in situatiile financiare. Informatii comparative referitoare la pozitia financiara si performanta financiara, respectiv modificarea pozitiei financiare, sunt prezentate in notele explicative.

Intocmiti declaratie rectificativa pentru impozitul pe profit.
dar daca nu deduc tva si consider acele cheltuieli ca si nedeductibile nu e corect?
sa nu mai depun rectificativa la decl impozit profit
multumesc
Stiti ca acestea se verifica incrucisat pe baza Decalartiei 394 depusa de ambele societati. La un control, aceste facturi vor fi cu siguranta verificate. O spun din propria experienta.:D
Daca cheltuiala este semnificativa, inregistrati in 174 (prag semnificatie declarat in politicile contabile) daca nu, atunci direct pe cheltuiala. Deduceti tva si cheltuiala este deductibila.
amalianeag a scris:

Daca cheltuiala este semnificativa, inregistrati in 174 (prag semnificatie declarat in politicile contabile) daca nu, atunci direct pe cheltuiala. Deduceti tva si cheltuiala este deductibila.

chiar daca o inregistrez pe luna august?
sunt deductibile?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare factura NNorbert NNorbert Buna ziua Am urmatoarea situatie, am primit o factura si o chitanta de la un furnizor...sunt din luna iunie 2011. Cum ar fi cel mai corect ... (vezi toată discuția)
Eroare contabila- omitere factura anul precedent vioop vioop Am o factura de mobilier cu data de 30 noiembrie 2011 care nu a fost inregistrata. Am constatat omiterea ei in luna ianuarie. Cum o inregistrez avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Cont 471 creola creola As dori sa aflu daca pot plati prin acest cont chiria in avans , mai exact pe toata periada contractului de inchiriere(5ani)? Suma este destul de ... (vezi toată discuția)