Ma lovesc de urmatoarea situatie: Firma X Srl are o datorie ramasa din 2010. Momentan am aflat ca aceasta firma se afla in procedura de faliment si am fost invitat la Masa Credala. Ideea este ca patronul firmei X srl si-a infiintat o noua firma, Y Srl. Acesta imi cere sa stornez facturile dupa X srl si sa refacturez pe firma noua pentru a-mi plati datoria. Acest lucru este corect? Daca nu, ce ma sfatuiti sa fac?
Precizez ca domeniul de activitate a firmei noastre este transportul de marfuri iar fiecare factura pe X srl are borderou de transport si CMR.
Buna ziua, daca tot are bune intentii si vrea sa va achite creanta, aveti urmatoarea solutie: cesionati cu titlu oneros catre firma Y creanta pe care o detineti fata de firma X; firma Y va achita c/val. creantei; daca acceptati varianta propusa cum va justificati prestarea serviciului catre firma Y? exista o explicatie intr-adevar, dar pentru factura nu aveti documente justificative, iar in cazul unui control se poate aprecia ca fiind o operatiune fictiva.