avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Creanta unei firme preluata de o noua firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Creanta unei firme preluata de o noua firma

Buna ziua,

Ma lovesc de urmatoarea situatie: Firma X Srl are o datorie ramasa din 2010. Momentan am aflat ca aceasta firma se afla in procedura de faliment si am fost invitat la Masa Credala. Ideea este ca patronul firmei X srl si-a infiintat o noua firma, Y Srl. Acesta imi cere sa stornez facturile dupa X srl si sa refacturez pe firma noua pentru a-mi plati datoria. Acest lucru este corect? Daca nu, ce ma sfatuiti sa fac?

Precizez ca domeniul de activitate a firmei noastre este transportul de marfuri iar fiecare factura pe X srl are borderou de transport si CMR.

Cel mai recent răspuns: ROLYU , utilizator 15:11, 15 August 2011
Buna ziua, daca tot are bune intentii si vrea sa va achite creanta, aveti urmatoarea solutie: cesionati cu titlu oneros catre firma Y creanta pe care o detineti fata de firma X; firma Y va achita c/val. creantei; daca acceptati varianta propusa cum va justificati prestarea serviciului catre firma Y? exista o explicatie intr-adevar, dar pentru factura nu aveti documente justificative, iar in cazul unui control se poate aprecia ca fiind o operatiune fictiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta unei firme preluata de o noua firma robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea situatie: Firma X Srl are o datorie ramasa din 2010. Momentan am aflat ca aceasta firma se afla in procedura de faliment ... (vezi toată discuția)
Datorii pe contract cesiune AdrianaRistache AdrianaRistache Buna ziua, am urmatoare speta: am un contract cu un client x in anul 2015 , contract care este cesionat in aprilie 2016 clientului y, cu preluare datorii, in ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am nevoie de ajutor. Am o achizitie de marfa din Germania care trebuie sa ajunga in Romania la firma X. CMR-ul a fost intocmit cu adresa de livrare a firmei ... (vezi toată discuția)