avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PLANGERE PENALA NEPLATA PENSIEI ALIMENTARE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PLANGERE PENALA NEPLATA PENSIEI ALIMENTARE

As dori daca se poate sa imi spuna si mie cineva cum si unde se poate face o plangere penala pt neplata pensiei alimentare si care sunt urmarile ei in cazul in care neplatitorul nu realizeaza venituri inregistrate legal.Mentionez ca aceasta plangere imi este necesara la Primarie pt a face dosarul de ajutor social .Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:34, 15 August 2011
Plangerea penala pentru abandon familial ,conform art.305 c.pen , pentru neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere , pe o perioada de doua lunise formuleaza la politia sau la parchetul competente teritorial.
Conform art.305 c.pen , pedeapsa aplicata este cu inchisoarea , de la 6 luni la 3 ani
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum pot sa ma indrept impotriva unui tata care nu a platit pensie alimentara din anul 2002, care, din ceea ce spune, fara sa pot verifica, nu are un loc de munca si nu-si ajuta copilul cu nimic.
Exista o hotarare definitiva de obligare a acestuia la plata obligatiei de intretinere ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa imi dati si mie un model de sesizare penala pt neplata pensiei alimentare si sa imi spuneti unde trebuie depusa multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danutza_s danutza_s Buna ziua, Eu sunt divortata de un an si jumatate(1 copil in intretinere),iar pensia alimentara o vad numai daca tatal copilului doreste sa-l vada(1 ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentare Szeles Juliana Szeles Juliana Vreau sa rog si poovestesc Am divortat in data de 2003 si o hotarit la mine copilul .Da mai am avut proces acuma nu de mult la 2005 la Timisoara tot pentru ... (vezi toată discuția)