avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare casa la rosu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare casa la rosu

Buna ziua, am construit o casa la rosu si acum nu mai am bani pentru a o termina. As vrea sa stiu daca se poate intabula casa la rosu pentru a o pune gaj la banca, si daca se poate cam care sunt pasii de urmat.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 12:30, 21 August 2008
Se poate intabula autorizatia de constructie a casei, pentru ca de fapt, casa in sine este doar un bun viitor, in curs de constructie.
Avand intabulata AC, puteti obtine un credit ipotecar de la banca, in conditiile Legii nr. 190/1999 a creditului ipotecar, pentru construirea/finalizarea constructiei casei.
La calculul valorii garantiei se va lua in considerare suma deja investita in constructia casei, plus c-val terenului.

De asemenea, puteti obtine de la banca, din punct de vedere al garantiei dvs, un credit de nevoi personale cu ipoteca pe teren, daca sunteti proprietar al terenului, sau daca proprietarul terenului pe care construiti este de acord sa va garanteze.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca sergiusara sergiusara Buna ziua! Doresc sa iau un credit de noevoi personale cu ipoteca. Ideea era ca dupa obtinerea banilor sa demolez casa veche si sa o constriesc pe cea ... (vezi toată discuția)
Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cu garantie casa la rosu. claudia.dinu claudia.dinu Buna ziua! Am si eu o problema de lamurit. Eu si cu sotul am facut un credit de nevoi personale si, impreuna cu economiile noastre, am inceput sa ne ridicam o ... (vezi toată discuția)