avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere cu vanzare-cumparare???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere cu vanzare-cumparare???

In 2004 bunicii sotului meu au dat casa proprietate personala , socrului meu, sotului meu si cumnatei mele prin contract de intretinere si vanzare cumparare. Bunicii aveau 2 copii, pe socrul meu si inca un copil caruia socrul meu i-a dat suma de 10.000 euro petru a nu avea pretentii la casa respectiva. Deci, proprietari pe acte sunt cumnata mea, socrul meu si sotul meu, fiecare cu 33,3%. Au murit bunicii, cumnata mea si-a vandut partea sotului meu si acum actele sunt facute 66,6% pe sotul meu si 33.4% pe socrul meu. Intrebarea mea este, am si eu dreptul la aceast imobil, tinand cont ca a fost achizitionat in timpul casatoriei si platit din salar comun sau nu? Nu de alta, dar socrul meu imi scoate ochii ca eu nu am nici un drept acolo si nu am ce cauta in aceea casa, doar cand sunt ei acolo si nu singura ca nu sunt trecuta pe contract. Din 2004 pana au murit bunicii au primit suma de 50 euro pentru intretinere in fiecare luna.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 14:29, 21 August 2008
Daca la data cand bunicii i-au vandut cota de 33.3% sotului dvs. , erati casatorita cu el si dvs. aveti 1/2 din aceasta cota. Acelasi logaritm se aplica si in cazul vanzarii de catre cumnata a cotei de 33,3% catre sotul dvs. Daca la ambele vanzari erati casatorita si dvs. aveti cota de 1/2 din 66,6% a sotului.
Uitati-va pe contractul de vanzaqre cumparare (ambele) ca trebuie sa fie trecut sotul cu mentiunea casatorit sau necasatorit (e obligatoriu). Daca scrie casatorit...atunci nu aveti de ce va face probleme.
Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața! pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe ... Erika087 Erika087 Bună dimineața! Pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe 19 mai 2023 soacra mea a decedat, pe 12 februarie 2024 a decedat soțul meu, iar pe 28 februarie ... (vezi toată discuția)
Moºtenire fodoretelkaeva fodoretelkaeva Vă rog să-mi spuneţi;pentru deschiderea succesiunii după moartea soţului, este nevoie să se facă şi succesiunea socrului- acesta a murit acum 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Ptr mostenire la casa CALENCERASELA CALENCERASELA V-as ruga sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele aspecte;In anul 1997 m-am casatorit cu sotul meu si am continuat la construirea casei socrilor mei,care era ... (vezi toată discuția)