avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica.

Buna ziua.
Sunt proprietarul unui apt de 2 camere in sector 4, Bucuresti.
Asociatia de proprietari (cel putin o parte din ea) doreste reabilitare termica a blocului (care are doar 2 scari, respectiv 80 apt).
Eu NU doresc sa contribui, nu doar fiindca mi se pare mult partea mea (apx 3.000 RON), ci si fiindca am f putin pe exterior si nu vreau sa inchid nici balconul (tip logie).

Intrebarea mea este: sunt obligata prin lege sa contribui? Cei din Asociatie tipa sa le dau banii...

Va multumesc.
Eroare... Fondul de rulment NU poate fi folosit pentru reparatii.
Multumesc inca o data!
Imi puteti indica si legea in vigoare referitoare la Reabilitarea Termica?
@lupu905,
HG 400 nu mai este in vigoare de mult timp. Apoi citati ceva care ar fi din aceasta reglementare fara legatura cu subiectul. Subiectul este reabilitarea termica si nu schimbarea destinatiei unui spatiu...
Fondul de rulment nu se foloseste la reparatii.
Proprietarii sunt obligati sa achite costurile intretinerii, fondurile stabilite, reparatiile, modernizarile..., stabilite conform legislatiei asociatiilor de propreietari, legislatie care nu face distinctie intre cei care au sau nu posibilitati financiare (cu exceptia subventiilor stabilite prin alte reglementari).
Toti proprietarii trebuie sa respecte hotararea adunarii generale si cu aceasta raspund si lui @IOANAJOCA. Daca nu ati contesta hotararea adunarii generale in 45 de zile, conform legislatiei (L 230 si HG 1588/2007), aceasta hotarare este lege pentru toti proprietarii.
Faptul ca unora nu le place, nu vor, nu le convine este rezolvat tocmai prin reglementarea ca asemenea hotarari se iau cu votul a 2/3 dintre proprietari, iar ceilalti sunt obligati...
Spuneti :"ar fi fost mult mai constructiv sa se stranga bani pentru centrale termice de apartament..."
Asadar pentru centrala termica de apartament, dumneavoastra ati avea bani, ati putea sa suportati aceasta cheltuiala. Nu va opreste nimeni sa o faceti si-aceasta nu trebuie sa o faca asociatia, nu trebuie sa o hotarasca adunarea generala, nu trebuie sa stranga asociatia banii..., pentru ca fiecare proprietar poate sa-si instaleze individual aceasta C.T.

adriantot, am prins ideea. Deci daca sunt moderator, am dreptate mereu... Si in plus pot critica pe oricine nefiind obligat sa citesc ce spune cel pe care-l critic sau macar sa-l citez corect. In primul rand, nu am spus ca HG 400 e in actualitate. Incercati interpretarea logica a textului meu si ar trebui sa deduceti asta. Doi, citatul privind centralele de apartament nu imi apartine, dar asta e; este mai simplu sa pun in carca cuiva diverse afirmatii, ca sa para mai sustenabila afirmatia mea. Apoi in al treilea rand, schimbarea destinatiei unei incaperi comune unde se va afla o centrala termica de bloc oare unde o putem incadra?? E vorba tot de interpretarea logica...In final chiar as fi curios ce magistrat (ei in general nu sufera la aplicarea interpretarilor logice, ad literam,etc), ar decide executarea silita a unui proprietar care invoca o imposibilitate de plata. Treaba este prea stufoasa ca sa ma lansez in astfel de comentari cu dvs. Intram in atingerea unor drepturi fundamentale(anul 2 la Drept), si iar ar trebui sa spun ca un magistrat normal ar tine cont de asta. Apoi 2/3 din proprietari nu se vor strange niciodata aproape, adica nici la reconvocarea reconvocarii adunarii generale. Aici am putea iar sa discutam despre niste vicii de forma. Dar nu e cazul, deoarece raspunsul meu era indreptat catre altcineva si nu catre dvs. Considerati ca v-am acordat suficient timp, si ganditi-va ca am citit si noul regulament al formumului.
Interventie moderator

Nu ati spus ca este in actualitate, dar ati citat din aceasta HG 400, ceea ce este prin sugestie acelasi lucru.
Daca citati din HG 1588 sau din legea in vigoare 230/2007 nu se lega nimeni de acest aspect.
Ca moderatori trebuie sa observam pe cat posibil aceste aspecte si @adriantot nu sustine ca are dreptate, ci v-a spus ca aceasta HG 400 nu mai este in vigoare. Daca nu mai este in vigoare se pomeneste de ea degeaba.
Ca moderatori trebuie sa veghem ca subiectul sa nu se duca in alta parte decat doreste autorul topicului. Si autorul topicului voia o lege despre reabilitarea termica. Nu ati raspuns deloc la aceasta intrebare, iar tertipul cu spatiul pentru centrala n-are nici in clin, nici in maneca cu subiectul in discutie.
Aveti un raspuns strict la aceasta intrebare? Daca nu, abtineti-va sa duceti discutia spre alte orizonturi. Daca da, mentionati numarul legii cerute de utilizatoare.

Alte discuții în legătură

Buna seara. sunt obligată să plătesc fondul de reparații ... Luca Tudor Luca Tudor Buna seara. Sunt obligată să plătesc fondul de reparații dacă reparațiile nu au avut loc, ci doar se strâng bani cu un an in avans pentru repararea ... (vezi toată discuția)
Platile comune la reparatia subsolului si a acoperisului? valyvlt valyvlt Buna seara Doresc sa intreb si totodata sa ma lamuriti in legatura cu o problema. De curand am efectuat reparatii la subolul blocului dar si la acoperisul ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii pt.reabilitare termica marcelabogatean marcelabogatean Buna ziua, Am constituit la asociatia de proprietari un fond de reparatii pt.reabilitare termica .Aceasta reabilitare termica inca nu a avut loc.Am vandut ... (vezi toată discuția)