avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

daca eu fac succesiunea in termen de 6 luni de la decesul tatalui meu ce fel de taxe platesc la notar? Ce se intampla daca nu fac succesiunea si depasesc termenul de 6 luni de la data decesului?
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 21:00, 15 August 2011
Pentru succesiunea dezbatuta in termen de 2 ani de la deces nu se achita taxe. Se achita doar onorariul notarului (adica, il platiti doar pe el ptr treaba pe care o face). Dupa 2 ani, se achita 1% din valoarea activului mostenit.
Daca nu deschideti succesiunea in 6 luni si nu faceti acte sau fapte din care sa reiasa clar ca ati acceptat mostenirea (de exemplu, v-ati mutat in casa mostenita, v-ati insusit bunuri etc) si sunt alti potentiali mostenitori, riscati sa ramaneti pe dinafara, adica sa va treziti ca altii au acceptat mostenirea,iar dvs. ati iesit din termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune lupascu lupascu Buna ziua, am si eu doua intrebari si sper din tot sufletul sa ma ajutati, prima intrebare: pentru a deschide succesiune in primele 6 luni de la decesul ... (vezi toată discuția)
Succesiune farkas laura farkas laura Buna ziua .Va rog sa ma sfatuiti cum putem face succesiunea dupa ultimul parinte( care s-a stins din viata acum o luna) ,pentru a ne costa cat mai putin ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ella2010 ella2010 daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)