daca eu fac succesiunea in termen de 6 luni de la decesul tatalui meu ce fel de taxe platesc la notar? Ce se intampla daca nu fac succesiunea si depasesc termenul de 6 luni de la data decesului?
Pentru succesiunea dezbatuta in termen de 2 ani de la deces nu se achita taxe. Se achita doar onorariul notarului (adica, il platiti doar pe el ptr treaba pe care o face). Dupa 2 ani, se achita 1% din valoarea activului mostenit.
Daca nu deschideti succesiunea in 6 luni si nu faceti acte sau fapte din care sa reiasa clar ca ati acceptat mostenirea (de exemplu, v-ati mutat in casa mostenita, v-ati insusit bunuri etc) si sunt alti potentiali mostenitori, riscati sa ramaneti pe dinafara, adica sa va treziti ca altii au acceptat mostenirea,iar dvs. ati iesit din termen.
Succesiune
lupascu
Buna ziua, am si eu doua intrebari si sper din tot sufletul sa ma ajutati, prima intrebare: pentru a deschide succesiune in primele 6 luni de la decesul ... (vezi toată discuția)
Succesiune
farkas laura
Buna ziua .Va rog sa ma sfatuiti cum putem face succesiunea dupa ultimul parinte( care s-a stins din viata acum o luna) ,pentru a ne costa cat mai putin ... (vezi toată discuția)
Mosteniri
ella2010
daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)