avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pe venit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pe venit

am o nelamurire de ma nelinisteste de mult timp, poate stiti voi sau a-ti auzit ceva, ca angajat eu platesc un impozit pe venit ..as vrea sa stiu unde este legea prin care imi zice ca trebuie sa platesc impozitul pe venit, pt ca eu din cate stiu nu este nici un statut si nici o lege prin care sa ma oblige sa platesc aceasta lege

desigur poate ca este o lege pe care o poti indicã în legislatie care îti cere sa platesti acest impozit

dar sunt în punctul în care nu gasesc un statut clar precizat care sa ma fac pe mine raspunzator

Ultima modificare: Joi, 21 August 2008
lex_ad, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 13:53, 22 August 2008
defapt chiar ma asteptam la asta, desigur ca exista o lege pe care o poti indica în legislatie care iti cere sa platesti acest impozit, bineinteles ca exista dar nu gasesc un statut clar precizat care sa ma faca pe mine raspunzator
lex_ad, utilizator
lex_ad a scris:
... dar nu gasesc un statut clar precizat care sa ma faca pe mine raspunzator

Cautati pe la instructiuni de control la Serviciul de Inspectorii financiari, Garda financiara, Inspectori ITM si alte organe de control ale statului privind respectarea platilor datorate pentru venituri.
Poate ca acolo gasiti ceea ce va intereseaza.

Succes
Ati putea fi un pic mai ... coerent?

Codul Fiscal contine regelementari privind: contribuabilii care datoreaza impozit pe venit, categoriile de venituri supuse imp. pe venit, si altele.

Dvs. ce vreti? Un statut special pentru dvs. in care sa scrie ca numitul ... (aici lex_ad) e si el obligat la plata? Cum adica statut care sa va faca raspunzator? Traduceti va rog!
lex_ad a scris:

ce nume nu intelegi ..dc trebuie sa platesti un impozit pe venit ..?

Vezi Codul FIscal titlul III, statut special nu exista.:hugall:
ContSters42967, utilizator
lex_ad a scris:
acceea este o lege indicata prin legislatie, eu vreau sa vad un statut legal

Legislatia e formata din totalitatea legilor, nu exista lege indicata prin legislatie. Nu stiu la ce va referiti cand spuneti "statut", denumirea nu mai e folosita decat la unul din actele constitutive ale societatilor comerciale. Orice act e legal daca nu e contrar legii.

PS: O exprimare atat de confuza in ce priveste termenii juridici n-am mai vazut niciodata, sunt foarte curioasa cum ati ajuns la aceste corelatii. :))

Alte discuții în legătură

Deducere personala de baza juganaru daniela juganaru daniela cetatenii straini rezidenti primesc deducere personala? (vezi toată discuția)
Traiesc in romania, dar am venituri din uk: trebuie sa declar veniturile in romania? sebastianmarara sebastianmarara Sunt director al unei companii din UK la care sunt actionar. Intre timp am revenit in Romania, dar ma platesc din firma din UK. Trebuie sa declar sumele? ... (vezi toată discuția)
Contract cu firma din strainatate focus2009 focus2009 Sunt persoana fizica si trebuie sa primesc niste bani de la o firma din strainatate. Cum fac? ce contract imi trebuie? ce impozite platesc? multumesc.... (vezi toată discuția)