avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

daca o persoana se afla in concediu fara plata incepand cu data de 1 august 2011, institutia la care este angajat trebuie sa ii elibereze la cerere adeverinta de asigurat necesara la medic?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 11:31, 16 August 2011
Desigur,pentru ca respectiva persoana este asigurata fiind angajata chiar daca in perioada cfp are contractul de munca suspendat.
da, trebuie sa va elibereze adeverinta
mariana_szucs a scris:

daca o persoana se afla in concediu fara plata incepand cu data de 1 august 2011, institutia la care este angajat trebuie sa ii elibereze la cerere adeverinta de asigurat necesara la medic?

Potrivit art.34 alin.5 C.mun. , la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitaţii, salariul, vechimea în munca, în meserie şi în specialitate.

Emiterea unui astfel de document se face indiferent daca salariatul este sau nu in CFP.

Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este vorba despre adeverinta eliberata de catre angajator prin care se certifica calitatea de asigurat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate,iar utilizatorul a considerat ca fiind in cfp nu realizeaza venit si in consecinta nu i se opreste si vireaza contributia individuala pentru sanatate.Dar,asa cum am precizat,chiar si in acesta situatie,angajatul isi mentine calitatea de asigurat prin efectul legii,avand un contract de munca valabil,deci trebuie sa primeasca adeverinta.Faptul ca in perioada cfp nu cotizeaza la sanatate,este echivalent doar cu faptul ca acea perioada nu va fi luata in calcul la stabilirea stagiului de cotizare in vederea acordarii drepturilor ce se cuvin in raport cu acesta.

Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta de catre angajator sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa-mi spuenti daca exista o astfel de procedura. Am fost in concediu de crestere a copilului cu handicap pana la 3 ani. La 2 ani si 11 luni ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata roxanad29 roxanad29 In cazul in care o pers este in concediu fara plata, angajatorul poate refuza sa ii completeze adeverinta de venit? Unde se reflecta acest lucru(fluturas, ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj amrita950 amrita950 Buna ziua, Am lucrat la o societate , iar in urma restrangerii de activitate am fost concediata. Aveam doar 11 luni lucrate la soc respectiva, dar inainte de ... (vezi toată discuția)