avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract verbal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract verbal

Buna ziua,

Am si eu nevoie de ajutorul dvs.
Mama mea are o problema cu angajatorul.
Lucreaza la un magazin de cartier.

Si-a facut o cerere de concediu acum aprox. 2 saptamani care nu a fost aprobata.
Initial i s-a spus sa mai astepte o saptamana pentru ca nu poate inchide magazinul, mama a fost rabdatoare, a asteptat si apoi l-a anuntat pe mana dreapta a angajatorului ca pleaca in concediu.

A avut o problema cu telefonul mobil si l-a avut inchis in primele zile de concediu.
Cand s-a intors din concediu, angajatorul i-a spus ca nu mai are nevoie de serviciile ei pentru ca nu ar fi anuntat ca pleaca in concediu (drept legal la care toti avem dreptul cf codului muncii) si si-ar fi inchis si telefonul mobil.
Mama a confirmat cu persoana care era considerata ca fiind mana dreapta a angajatorului, care era de fata ca l-a anuntat pe acesta.
Drept urmare, acesta a recunoscut ca a fost anuntat.

A fost chemata apoi la inventar.
A venit. Si i s-a spus ca dupa ce vor termina de calculat inventarul o sa se ocupe de incheierea formalitatilor necesare.

Nici acum nu vor sa ii acorde banii pentru zilele lucrate si pentru concediu si nici nu i-au incheiat contractul.

Cum trebuie procedat?

Am nevoie de ajutorul dvs.

Multumesc,

O zi buna!

Raluca
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:44, 24 August 2011
Multumesc pentru raspunsuri.
Asa cum am prevazut rezultatul inventarului a fost urmatorul: au iesit pe minus.
Astfel ca normal ca o sa i se impute ieri minusul desi a a avut si alti colegi care lucrau fara carte de munca si care ar fi putut sa fure si sa plece nestingheriti.
Au gasit ei o modalitate de a nu-i mai da banii pentru ce a lucrat.

Acum nu stie ce sa faca daca sa semneze la inventar sau nu.

Puteti sa ma mai ajutati cu o solutie va rog.

Multumesc,

Raluca
Daca inventarul a fost realizat in prezenta mamei dvs il poate semna .. urmand sa conteste in instanta acel predjudiciu pe care il doreste sa-l impute fostul angajator.
Multumesc,

Si poate cere si un control de la garda financiara asupra inventarului in instanta?

perlutza a scris:

Multumesc,

Si poate cere si un control de la garda financiara asupra inventarului in instanta?

Daca considerati ca sunt nereguli de natura finaciar-contabila , atunci puteti sesiza Garda Financiara.

perlutza a scris:

Multumesc pentru raspunsuri.
Asa cum am prevazut rezultatul inventarului a fost urmatorul: au iesit pe minus.
Astfel ca normal ca o sa i se impute ieri minusul desi a a avut si alti colegi care lucrau fara carte de munca si care ar fi putut sa fure si sa plece nestingheriti.
Au gasit ei o modalitate de a nu-i mai da banii pentru ce a lucrat.

Acum nu stie ce sa faca daca sa semneze la inventar sau nu.

Puteti sa ma mai ajutati cu o solutie va rog.

Multumesc,

Raluca

Pe fiecare lista de inventar, se consemneaza declaratia gestionarului precum ca :inventarierea bunurilor s-a facut in prezenta acestuia,prin cantarire,masurare ,numarare Daca a fost prezenta la procesul de inventariere si mai ales daca a si declarat acest fapt,trebuie sa si semneze listele de inventar.
Dupa valorificarea inventarului,si constatarea minusului in gestiune,se face un proces verbal de constatare a pagubei si se aduce la cunostinta gestionarului ,sau a persoanei responsabile de producerea ei.In cazul in care paguba nu este recunoscuta de respectiva persoana,ca in cazul mamei dvs. poate actiona in instanta pt. a se contesta prejudiciul pus in
seama sa.

Dar,am uitat sa va intreb ceva esential:mama are semnat un contract de munca,sau lucreaza fara forme legale?Intreb pentru ca pt.angajarea rspunderii patrimoniale in condiiile dreptului muncii este necesar existena unui contract individual de munca intre autorul pagubei si persoana pagubita, indiferent de tipul acestuia!
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata salariu alexandrumn alexandrumn Buna ziua! Am si eu o problema. Pe data de 15.01.2010 am incheiat munca la fostul loc. era un magazin de materiale de constructii, Tot pe aceeasi data, era ... (vezi toată discuția)
Stoc de marfa in acte foarte mare dar faptic este 10% curiosul2012 curiosul2012 Buna ziua, Am o firma de 4 ani, din pacate contabila care sa ocupat nu si-a facut treaba in totalitate si nici eu, am stoc de marfa de ... (vezi toată discuția)
Inventar cu probleme Tomi1995 Tomi1995 Buna ziua ,am Si eu o problema (de fapt mai multe ), lucrez la o firma în cluj cu mai multe locații ,iar eu în contract sunt trecut pe o alta locație fata ... (vezi toată discuția)