avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit pe o locuinta mostenita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit pe o locuinta mostenita

Acum 2 ani in urma decesului sotiei am mostenit o locuinta , proprietate a fostei sotii (urmare a decesului parintilor ei).Acum la vanzare care e impozitul pe care-l platesc?Plateste si copilul minor pt cota de mostenire ce i se cuvine?Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:14, 18 August 2011
Valoarea impozitului aferent vanzare locuinta este conditionata de pretul tranzactiei
Pentru ca l-ati dobandit de mai putin de 3 ani, platiti 3% din valoarea tranzactiei, fiecare proprietar plateste impozit aferent cotei sale.
(Pt vanzarea cotei minorului , aveti nevoie de acordul autoritatii tutelare )
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
gi-jane2, moderator
Prin apartament dobandit eu inteleg in urma unei cumparari iar dobandit prin succesiune inteleg altceva.Dar ma rog eu sunt inginer si mai mult pus sa plateasca si poate de aceea am si alte opinii.Multumesc mult pt interes
Pentru ca ati finalizat dezbaterea succesiunii inainte de doi ani de la decesul sotiei, nu ati platit impozit pe mostenire, altfel si pt mostenirea ce a intrat in patrimonul dvs, ati fi platit 1%.
Acum aceasta mostenire, nu mai e mostenire, ci reprezinta bunul dvs propriu ( in coproprietate cu fiul pe cote parti ).. . iar cand vinzi bunul ce il ai in proprietate, platesti impozit.
Toate astea sunt prevazute in codul fiscal art 77 ind 1
[ link extern ]

Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
gi-jane2, moderator
si mostenirea face parte din categoria dobandirii unui bun. veti plati impozit intre 2 si 3% din valoarea casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe notariale ContSters167676 ContSters167676 Buna ziua, Am si eu o nelamurire.Urmeaza sa vand apartamentul dobandit in 1996 dar cum sotul meu a decedat in 2010, 1/2 din apartament apare ca dobandit prin ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru vanzare locuinta vanduta dupa mostenire tiberiu2008 tiberiu2008 Buna ziua, Sotul a decedat in august 2010, in octombrie 2010 s-au facut actele pentru succesiune (deci in mai putin de 6 luni) si in februarie locuinta ... (vezi toată discuția)
Despre succesiuni bebevasile bebevasile Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns despre vanzare dupa succesiune:daca vrei sa vinzi un imobil dupa succesiune, iar vanzarea se face pana intr-un an ... (vezi toată discuția)