avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz accept plata integrala CASCO Omniasig
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz accept plata integrala CASCO Omniasig

Buna ziua,
Am o problema referitoare la o despagubire in cazul unei asigurari CASCO Omniasig.
Pe scurt este vorba de faptul ca Omniasig nu imi accepta plata totala a reparatiilor, si asta dupa ce inspectorul a semnat constatarea pentru repararea acelor piese. Problema pe care o invoca ei este ca eu as fi avut daune pe piese din caroserie pentru care cer despagubiri.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- Daca atunci cand s-a facut constatarea, inspectorul de asigurari nu m-a atentionat cu privirea la zgarieturile vechi care erau prezente pe aceleasi piese pentru care ceream daune, si daca el si-a dat semnatura pe constatare, pentru despagubirea mea pentru acele piese, acum este legal sa imi refuze despagubirea pentru aceleasi piese?
- este legal sa treci o clauza de genul acesta in contract? nu este o clauza abuziva?

"3.2. OMNIASIG nu acorda despagubiri pentru:
3.2.7. Pagube produse acelor parti componente ale autovehiculului ce erau avariate la incheierea asigurarii si sunt mentionate in raportul inspectie de risc, care nu au fost remediate si avizate la OMNIASIG ca atare, pana la data producerii evenimentului asigurat."

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:31, 9 Septembrie 2008
Am aflat lucruri noi referitoare la situatia mea.
Si anume, raportul de inspectie de risc, care trebuia facut la incheierea politei CASCO, nu exista la dosarul meu de la Omniasig. Pe baza acestei nereguli pot sa fac ceva ca sa mai obtin o parte din bani inapoi sau o plangere la CSA, care sa poata fi luata in considerare?

Multumesc
cristidas a scris:

Am aflat lucruri noi referitoare la situatia mea.
Si anume, raportul de inspectie de risc, care trebuia facut la incheierea politei CASCO, nu exista la dosarul meu de la Omniasig. Pe baza acestei nereguli pot sa fac ceva ca sa mai obtin o parte din bani inapoi sau o plangere la CSA, care sa poata fi luata in considerare?

Multumesc

Inspectia de risc se efectueaza la incheierea asigurarii casco pentru a constata daca, la data incheierii asigurarii, exista sau nu avarii la respectivul autoturism. Lipsa acestui raport de inspectie poate fi in avantajul Dvs. In cazul in care exista o piesa ce necesita reparare sau inlocuire, dar care la inspectia de risc a fost gasita avariata, aceasta nu se despagubeste.
Succes!!!
OK,
Inteleg deci ca daca aceasta inspectie de risc nu exista, si mi-au refuzat plata doar pe baza unor poze interpretabile eu pot ataca aceasta decizie la CSA?
In plus de asta, lipsa acelei inspectii de risc la dosar nu inseamna nerespectarea unor proceduri/norme impuse de CSA?

Multumesc
Prin lipsa inspectiei de risc societatea de asigurare nu poate dovedi ca o piesa a fost avariata in momentul respectiv. Prin urmare, nu exista niciun motiv de refuz la plata a respectivei piese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco refuză plata vopsirii elementelor avariate pe motiv că la inspecția de risc acele elemente prezentau mici urme de zgârieturi. ce am de făcut? mateaspetru mateaspetru Buna ziua! Am avut un accident auto, eu fiind păgubitul. Am deschis dosarul de dauna la casco, fiind cu regres către firma rca. Acuma casco refuză să ... (vezi toată discuția)
Accept intrare in reparatie - omniasig ro_mircea ro_mircea Buna ziua, Va prezint cazul meu in speranta unor sfaturi pentru a sti ce cale sa urmez. Pe data de 15.11.2009 mi-am lovit masina in urma unei derapari pe ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna casco Nicolae1966 Nicolae1966 Am asigurat casco auto Logan si in urma unui eveniment(a fost zgariata de pasari pe mai mult de 50%). A fost intocmit dosar de dauna, m-am prezentat la un ... (vezi toată discuția)