avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu titlul de proprietate...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu titlul de proprietate...

Buna seara,
În cuprinsul TP s-au mentionat parcele de teren,ca fiind in extravilan,cand acestea sunt,de fapt in intravilan. Culmea e,ca si in Procesul Verbal de punere in posesie,tot asa s-a mentionat.
Cum se pot trece aceste parcele in intravilan ?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
gigelas, utilizator
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 06:18, 28 August 2011
Terenul se afla in mijlocul localitatii si acolo a existat.Nu a fost niciodata extravilan acolo (cel putin in ultimii 200 ani.)
Ramane doar sa verific Planul parcelar la Primarie.
Va multumesc pentru raspuns.
~ Conținut șters la cerere ~
Ar trebui facuta o cerere catre OCPI in acest sens ? Exispa o procedura speciala in acest caz ?
Sau,se poate deplasa o comisie locala,sa vada ca este o eroare,apoi sa se dispuna repararea erorii ?
Cine anume ar fi vinovat de acest inconvenient ?
Cum este cel mai indicat sa se procedeze ?
Va multumesc.
Buna seara,
Acum cateva ore,am descoperit ca,pentru o parte insemnata din respectivul teren,exista deja un Titlu de Proprietate. Deci,pentru acelasi teren sunt in prezent doua TP: unul ce mentioneaza terenurile ca fiind in extravilan si sunt trecuti ca titulari 3 frati (mostenitorii defunctilor) - iar partajul succesoral nu este facut;
iar al doilea TP este pe numele unuia dintre frati,iar terenul (acelasi) figureaza ca fiind intravilan...
Mai mult,in baza acelui TP,fratele a vandut o parte din teren unei nepoate si sotului ei,in 1994.
Nepoata cu sotul ei,au contract de vanzare-cumparare si planul de situatie aferent.
Culmea este,ca aceeasi Primarie,a emis ambele TP - pentru acelasi teren.
Oare,este legal acest lucru ? Cum poate exista doua TP ptr. acelasi teren,in conditiile aratate ?
Tatal meu este unul dintre fratii titulari ai TP unde figureaza toti 3 (singurul in viata) si abia a aflat de aceasta situatie (existenta a inca unui TP ptr. acelasi teren ptr. care nici nu s-a facut partajul succesoral / iesirea din indiviziune).
Acum,doreste sa faca iesirea din indiviziune.
Cum trebuie procedat in acest caz ? Cine trebuie tras la raspundere pentru o asa dobitocie ? Faptele celor implicati,nu cumva s-au prescris ? (Ca,este clar,sunt implicati mai multi - functionari publici)
Care ar fi pasii de urmat ?
Cum se poate anula TP al fratelui,care sigur este fals ? Cum ramane cu actele nepoatei ce a cumparat teren de la acel frate (in prezent decedat) ?
Este logic si clar,ca la un partaj succesoral,tatalui meu ii revine o parte din terenul cumparat de nepoata.
Va rog,raspunsuri clare si motivate in drept.
Va multumesc.
Daca la momentul de referinta al legii 18/1991 (1959-1962) terenul era inscris in rolul autorului comun si acesta s-a inscris cu terenul in CAP atunci trebuia emis un singur titlu pentru mostenitorii defunctului.
Exista insa si posibilitatea ca unul din fratii tatalui sa fi avut rol la acel moment si atunci sa fi fost indreptatit sa solicite terenul. Este clar ca trebuie verificat acest aspect.
In cazul in care fratele nu era indreptatit la reconstituire atunci urmeaza ca cei 2 frati sa solicite constatarea nulitatii titlului de proprietate emis pe numele unui frate si care se suprapune peste titlul autorului.
In cazul in care avea rol, deci era indreptatit la reconstituire, dar nu avea acte de proprietate valabile ci era doar o inzestrare, atunci terenul inscris in acel titlu urmeaza sa intre la mostenirea dupa tatal defunct ... in cazul in care in lotul fratelui vanzator va intra terenul instrainat atunci acel contract se pastreaza, iar in caz contrar se va anula, vanzatorul nefiind proprietar exclusiv al terenului pe care l-a instrainat.

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)
Doua terenuri pe un singur tp gigelas gigelas Buna ziua, Detin 2500 mp.teren intravilan,format din doua loturi,care sunt despartite de un drum public.Practic,1000 mp.la strada,in spatele acestui teren ... (vezi toată discuția)
Inadvertenta intre titlu de proprietate si cf dariad dariad Care ar putea fi motivul/cauza/explicatia pentru care mai multe parcele de teren figureaza drept gradina INTRAVILAN in extras CF dinainte de reconstituirea ... (vezi toată discuția)