avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract cu persoana fizica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract cu persoana fizica

Buna ziua.Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie. Am cumparat niste mobila in rate de la o persoana fizica cu un contract facut de mana.Ma tot aburit 1 luna de zile ca imi aduce patul, in cele din urma mi-a adus patul dar fara saltea.Intr-un act aditional am specificat ca se obliga sa imi aduca salteaua pana in data de 14.08.2011.Salteaua nu a fost adusa in data respectiva dar eu mai am sa ii dau o suma de banii din totalul care a fost specificat.As putea sa imi cumpar eu din magazin o saltea si sa nu ii mai dau banii cheltuiti pe saltea ? As puta face asta intr-un proces ulterior deschis impotriva mea ?
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
Catalinv, utilizator
Puneti-l in prealabil in intarziere printr-o notificare. Apoi cumparati-va salteaua si deduceti valoarea saltelei din suma pe care mai aveti sa i-o platiti. Daca in actul aditional nu au fost trecute caracteristicile specifice ale saltelei, nu exagerati sa cumparati o saltea scumpa, cu vibromasaj sau mai stiu eu ce. Cumparati o saltea obisnuita. Nu uitati sa pastrati bonul de achizitionare a saltelei. Va fi folositor intr-un eventual litigiu.
Si cum as putea face dovada ca i-am facut notificarea de intarziere? Sa o inregistrez la un notar sau cum pot face mai exact ca sa nu poata sa zica ca nu am facut asta?
Notificarea se trimite prin executorul judecatoresc. Scadeti si contravaloarea notificarii din restul de plata.
luati legatura cu vanzatorul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz inlocuire produs/impunere fortata restituire contravaloare produs ContSters14496 ContSters14496 Am achiztionat o saltea ortopedica in noiembrie 2008, de la firma Staer. Durata minima de folosire a produsului fiind de 5 ani, iar garantia 2 ani. La doar ... (vezi toată discuția)
Despre canapea extensibila. buna ziua. va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. am mers intr-un ... iulia_79 iulia_79 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. Am mers intr-un magazin de canapele cu dorinta de a-mi cumpara o canapea pe care sa pot dormi pe ea,exact ... (vezi toată discuția)
Am voie sa vand produse fara sa fiu pfa sau persoana juridica ? lucian2peu lucian2peu vreau sa cumpar niste produse din afara si sa-mi fac un site pe care sa le vand, am voie sa fac asa ceva in conformitate cu legea noastra? imi interzice sau ... (vezi toată discuția)