avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LITIGII DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LITIGII DE MUNCA

Buna ziua!
Nu stiu cui sa ma adresez? si daca ma poate ajuta cineva intr-o problema ,litigii de munca?
Am lucrat la o societate privata si am fost nevoita sa plec deoarece nu mi-am luat salariu pe lunile :partial octombrie,noiembrie decembrie 2010/ ianuarie 2011.Cine ma poate ajuta cu o informatie si daca este necesar sa ma reprezinte la proces.Adresa mea de email vinerica_carmen@yahoo.com,nr telefon 074/078310/0730609728.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 17 August 2011
Nu ne spuneti nimic despre contractul dv.de munca,de cand lucrati la firma respectiva etc.
Lucrati fara contract de munca?
Pentru recuperarea salariilor neplatite aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent , si anume: sesizarea ITM-ului si/sau actiunea in instanta.
1. sesizarea ITM-ului
Se depune la ITM-ul in a carei circumscriptie teritoriala isi are sediul social fostul angajator . Sesizarea se adreseaza Inspectorului Sef si va contine datele dvs de identificare, datele de identificare ale angajatorului - denumire, sediu, CUI - , precum si descrierea faptelor respective - neplata salariului din data de si pana la data de ....
ITM-ul va va raspunde in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei.

2. actiunea in instanta
Se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu ... termenul este de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariul ... actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Daca va angajati avocat, onorariul acestuia se poate recupera de la partea adversa - in cazul in care castigati litigiul - sub forma cheltuielilor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu luci_p2008@yahoo.com luci_p2008@yahoo.com Buna ziua, Apelez la acest forum pentru un sfat de la experti. M-am angajat la o societate la care am muncit doua saptamani, mai exact 9 zile lucratoare. La ... (vezi toată discuția)
Demisie ninelionutz ninelionutz buna ziua.am nevoie de o indrumare cine ma poate ajuta,pe scurt problema:timp de 2 ani am lucrat la aceasta firma care nu a platit nici un fel de taxe la ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera banii avioane avioane Buna ziua.Am lucrat barman o luna fara a mi se incheia un contract de munca,cu toate ca imi fusese promis.Am plecat,dar nu am primit nici un ban.Cum pot ... (vezi toată discuția)