avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna ziua.am nevoie de o indrumare cine ma poate ajuta,pe scurt problema:timp de 2 ani am lucrat la aceasta firma care nu a platit nici un fel de taxe la stat,cand am intrebat mi sa spus ca da si tot asa,acum vreau sa plec prin demisie dar nu inainte de a recupera banii cuveniti pe ultimele doua luni+concediu 2011,2012pana acum,si daca mai pot plati vechimea pe acesti doi ani si cum anume.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 26 Iunie 2012
pentru a plasati darile la stat si banii cuveniti cred ca trebuie sa-l dai in judecata sau sa faci plangere la ITM
la itm cred ca se poate dar aceasta firma este din alta localitate,trebuie mers in loc firmei?
1. Poate aratatati si textul de lege care prevede ca ITM-urile gestioneaza bugetul de stat ? .. in Legea nr.108/1999 nu se prevede o astfel de atributie ....

2. Daca nu s-au achitat contributiile la bugetul de stat , aveti urmatoarele posibilitati:
- actiunea in instanta
- sesizarea ANAF-ului

3. Neplata salariului va da posibilitatea de a demisiona fara preaviz, precum si dreptul de a sesiza ITM-ul in legatura cu acest aspect si/sau sa promovati o actiune in instanta impotriv angajatorului.

4. Nu aveti cum sa platiti din urma contributiile la bugetul de stat , intrucat aceasta obligatie ii incumba angajatorului ...
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
va multumesc mult=D>,ajung la concluzia ca aceste aspecte se pot rezolva numai si numai in instanta ceea ce nu toata lumea poate sa faca,sau poate conflictele de munca se solutioneaza mai putijn costisitor?
LItigiile de munca nu sunt supuse platii taxelor judiciare .. prin urmare, un astfel de litigiu nu suporta cheltuieli ... daca doriti sa va angajati un avocat, onorariul acestuia va fi recuperat de la partea adversa, in cazul in care castigati litigiul, sub forma cheltuielilor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante baciud baciud Buna ziua, Lucrez in cadrul unei regii autonome si nu am priti salariul de 5 luni, care sunt pasii de urmat in conditiile in care regia nu are bani in ... (vezi toată discuția)
Contributii neplatite de angajator DanutRadu4289 DanutRadu4289 Angajatorul nu a platit contributiile de un an , iar acum a intrat in insolventa. Sfatul angajatorului este sa ne depunem demisiile pe cale ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca vinerica vinerica Buna ziua! Nu stiu cui sa ma adresez? si daca ma poate ajuta cineva intr-o problema ,litigii de munca? Am lucrat la o societate privata si am fost nevoita sa ... (vezi toată discuția)