Poate fi retrasa / anulata autorizatia de construire in situatia in care constructia s-a ridicat pe terenul aflat in proprietatea altei persoane (cu acordul ei), pe cheltuiala societatii noastre si in baza autorizatiei emise pe proprietarul terenului ?
In fapt, dorim sa achizitionam terenul in viitorul apropiat si vrem sa stim daca exista riscul ca Primaria / CL sa retraga autorizatia eliberata.
Nu s-a incheiat inca proces verbal de finalizare a lucrarilor. Se poate incheia direct pe societatea noastra inainte de achizitionarea terenului ?
Autorizatie se emite numai pe numele proprietarului terenului.Daca dvs.ati acceptat sa construiti pe un teren pe care nu/l detineti exista doua posibilitati:
-se cumparati terenul si constructia de la actualul proprietar
-prin instanta sa solicitati anularea autorizatiei de construire ca fiind emisa ilegal,dar nu cred ca e cea mai buna solutie.,si apoi sa cumparati terenul si sa intrati in legaliate cu aplicarea amenzii de rigoare,expertiza tehnica,etc.
Constructia este ridicata de noi pe cheltuiala noastra. Lucrarile au fost sistate momentan pana la clarificarea situatiei. Initial am dorit sa preluam societatea proprietarului terenului dar am renuntat din cauza problemelor pe care le are. Acum am realizat ca exista riscul de a fi declansata procedura insolventei in ceea ce-l priveste.
Ce acte ar trebui sa intocmim cu proprietarul terenului astfel incat sa nu existe riscul ca acesta sau altcineva in numele lui sa o revendice ?
Cum am putea cumpara constructia de la ei fara a mai plati o data contravaloarea ? ... mai ales in situatia in care o societatea de leasing ar putea declansa in orice moment procedura insolventei impotriva lor.
Acum inteleg ca e mai complicata situatia decat ati prezentat-o la prima postare.Daca autorizatia de construire este pe numele firmei ,inseamna ca terenul este al firmei .Solicitati cat mai curand intocmirea actelor notariale prin care sa ajungeti proprietar pe cladire si teren,consultati/va cu un notar.De retinut ca trebuie sa existe PV de receptie la terminarea lucrarilor pentru a putea fi intabulat imobilul alcatuit din teren si constructie.