avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Retragerea autorizatiei de constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Retragerea autorizatiei de constructie

Poate fi retrasa / anulata autorizatia de construire in situatia in care constructia s-a ridicat pe terenul aflat in proprietatea altei persoane (cu acordul ei), pe cheltuiala societatii noastre si in baza autorizatiei emise pe proprietarul terenului ?

In fapt, dorim sa achizitionam terenul in viitorul apropiat si vrem sa stim daca exista riscul ca Primaria / CL sa retraga autorizatia eliberata.

Nu s-a incheiat inca proces verbal de finalizare a lucrarilor. Se poate incheia direct pe societatea noastra inainte de achizitionarea terenului ?

Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 11:58, 17 August 2011
Autorizatie se emite numai pe numele proprietarului terenului.Daca dvs.ati acceptat sa construiti pe un teren pe care nu/l detineti exista doua posibilitati:
-se cumparati terenul si constructia de la actualul proprietar
-prin instanta sa solicitati anularea autorizatiei de construire ca fiind emisa ilegal,dar nu cred ca e cea mai buna solutie.,si apoi sa cumparati terenul si sa intrati in legaliate cu aplicarea amenzii de rigoare,expertiza tehnica,etc.

Constructia este ridicata de noi pe cheltuiala noastra. Lucrarile au fost sistate momentan pana la clarificarea situatiei. Initial am dorit sa preluam societatea proprietarului terenului dar am renuntat din cauza problemelor pe care le are. Acum am realizat ca exista riscul de a fi declansata procedura insolventei in ceea ce-l priveste.

Ce acte ar trebui sa intocmim cu proprietarul terenului astfel incat sa nu existe riscul ca acesta sau altcineva in numele lui sa o revendice ?

Cum am putea cumpara constructia de la ei fara a mai plati o data contravaloarea ? ... mai ales in situatia in care o societatea de leasing ar putea declansa in orice moment procedura insolventei impotriva lor.
Acum inteleg ca e mai complicata situatia decat ati prezentat-o la prima postare.Daca autorizatia de construire este pe numele firmei ,inseamna ca terenul este al firmei .Solicitati cat mai curand intocmirea actelor notariale prin care sa ajungeti proprietar pe cladire si teren,consultati/va cu un notar.De retinut ca trebuie sa existe PV de receptie la terminarea lucrarilor pentru a putea fi intabulat imobilul alcatuit din teren si constructie.
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
irina_stirbu2000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare - autorizatie de construire emisa pe firma, terenul pe persona fizica O_Mihaly O_Mihaly Buna ziua! Sunt in urmatoarea situatie. Am o cladire construita in 2003 cu Autorizatie de construire emisa pe firma (eu sunt proprietarul), doar pe terenul ... (vezi toată discuția)
Transferul, transmiterea autorizatiei de construire impreuna cu terenul Se pot transmite drepturile ce decurg din autorizaţia de construire cu proiectul tehnic, certificatul de urbanism in termenul de valabilitate cu menţiunea ... (vezi toată discuția)
Construcție casă tineri necăsătoriți pe terenul unuia dintre ei: cum se poate asigura celălalt, care va finanța o bună parte din construcție, că nu riscă să piardă banii? Miha111 Miha111 Buna ziua, va expun urmatoarea situatie: el a primit terenul prin contract de donatie de la parintii lui, ea detine banii pentru 75% din constructia unei casei ... (vezi toată discuția)