Buna ziua!
Sunt in urmatoarea situatie. Am o cladire construita in 2003 cu Autorizatie de construire emisa pe firma (eu sunt proprietarul), doar pe terenul este pe numele meu. Firma a incheiat activitatea si s-a facturat cladirea pe numele meu. Acuma sa transcriu trebuie sa intabulez cladirea in cartea funciara. Care este procedura in cazul aceasta? Pe ce nume se eliberaeza Procesul verbal la incheierea lucrariilor?
Pai nu inteleg ce legatura are PV de finalizare a lucrarilor, el se inchee cand a fost finalizata constructia si conf. termenului din autorizatie, daca a fost facuta factura pe acea cladire inseamna ca exista in documentele societatii si la Directia de taxe si impozite, deci nu are ce sa caute in discutie PV de receptie a lucrarilor.
Din cate stiu daca nu au fost intocmite actele de finalizare a lucrarilor se merge in instanta si doar acolo se poate lamuri problema.
Fara procesul verbal nu se poate intabula cladirea. Fara intabulare notarul nu transcrie pe numele meu. Cum pot sa schimb Autorizatia de construire? Toate cheltuielile cu constructia afost inregistrat pe firma. Oare se poate intabula cladirea pe firma? Accepta OCPI ca cladirea sa fie pe numele firmei si terenul pe numele meu?
Pai tocmai asta scriam ca din 2003 pana in 2015 este o diferenta, unde si cum sau platit impozitele.
Insrierea cladirii pe firma fara a fi proprietara terenului nu are legatura, cand a fost emisa autorizatia banuiesc cum ca a existat und document o declaratie in care v-ati dat acordul pentru construire.
Receptia lucrarilor trebuie facuta la finalizarea acestora.
Societatea este dizolvata? inchisa ? sau doar nu mai are activitate?