avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare - Autorizatie de construire emisa pe firma, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare - Autorizatie de construire emisa pe firma, terenul pe persona fizica

Buna ziua!
Sunt in urmatoarea situatie. Am o cladire construita in 2003 cu Autorizatie de construire emisa pe firma (eu sunt proprietarul), doar pe terenul este pe numele meu. Firma a incheiat activitatea si s-a facturat cladirea pe numele meu. Acuma sa transcriu trebuie sa intabulez cladirea in cartea funciara. Care este procedura in cazul aceasta? Pe ce nume se eliberaeza Procesul verbal la incheierea lucrariilor?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 16:30, 30 Ianuarie 2015
Pe numele din autorizatie, evident, nu exista nicio dovada ca altul a dorit construirea acolo.
E nevoie de alta autorizatie.
Pai nu inteleg ce legatura are PV de finalizare a lucrarilor, el se inchee cand a fost finalizata constructia si conf. termenului din autorizatie, daca a fost facuta factura pe acea cladire inseamna ca exista in documentele societatii si la Directia de taxe si impozite, deci nu are ce sa caute in discutie PV de receptie a lucrarilor.
Din cate stiu daca nu au fost intocmite actele de finalizare a lucrarilor se merge in instanta si doar acolo se poate lamuri problema.
Fara procesul verbal nu se poate intabula cladirea. Fara intabulare notarul nu transcrie pe numele meu. Cum pot sa schimb Autorizatia de construire? Toate cheltuielile cu constructia afost inregistrat pe firma. Oare se poate intabula cladirea pe firma? Accepta OCPI ca cladirea sa fie pe numele firmei si terenul pe numele meu?
Pai tocmai asta scriam ca din 2003 pana in 2015 este o diferenta, unde si cum sau platit impozitele.
Insrierea cladirii pe firma fara a fi proprietara terenului nu are legatura, cand a fost emisa autorizatia banuiesc cum ca a existat und document o declaratie in care v-ati dat acordul pentru construire.
Receptia lucrarilor trebuie facuta la finalizarea acestora.
Societatea este dizolvata? inchisa ? sau doar nu mai are activitate?
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
IONICA VADUVA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea autorizatiei de constructie kem kem Poate fi retrasa / anulata autorizatia de construire in situatia in care constructia s-a ridicat pe terenul aflat in proprietatea altei persoane (cu acordul ... (vezi toată discuția)
Consecinte neintabulare cladire noua furgim furgim Ce se intampla daca dupa ca am obtinut autorizatia de constructie si am ridicat cladirea nu o intabulez? Nu vreau sa o vand sau sa garantez vre-un credit cu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pe un alt proprietar fairy_tooth89 fairy_tooth89 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra in acest sens, am primit mostenire de la parintii mei un teren intravilan. Inainte de a se dezbate mostenirea, ... (vezi toată discuția)