avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... dizolvare si lichidare simultana
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

dizolvare si lichidare simultana

buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu o dizolvare cu lichidare simultana a unui srl cu asociat unic. srl-ul are datorii doar fata de asociat, contracte de imprumut in baza carora s-au cumparat diverse bunuri in societate. cum se poate stinge datoria societatii fata de asociat?
este mai bine ca asociatul sa renunte la achitarea de catre societate a contractelor de imprumut si bunurile srl-ului sa-i fie transferate ? acest transfer implica colectarea TVA? asociatul unic este obligat la plata impozitului din veniturile din investitii?
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
aadynna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:17, 20 August 2011
daca are cum sa acopere este ok.
lichidatorul stabileste daca are de unde sa plateasca
lichidarea inseamna si dizolvare
Buna seara .
Daca firma are datorii catre terti,creditori bugetari sau altii,si aceasta este aproape de faliment,nu este recomandat ca sa isi retraga asociatul banii inaintea platii datoriilor.
Daca se va face acest lucru,in procesul de insolventa,sigur se va ajunge la reantregirea patrimoniului firmei cu platile consistente efectuate in baza art.79-80 din Legea nr.85/2006,in perioada anterioara declararii insolventei de catre Tribunal. .
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tratamnet fiscal la dizolvarea si lichidarea simultana aadynna aadynna buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu o dizolvare cu lichidare simultana a unui srl cu asociat unic. srl-ul are datorii doar fata de asociat, ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara srl monica borz monica borz Buna ziua. Am doua intrebari: 1. in cazul unei dizolvari-lichidari voluntare, in care asociatii se inteleg asupra impartirii activelor, firma nu are datorii ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma care nu a avut niciodata activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)