1.Care este articolul incalcat de catre angajator in cazul netransmiterii REVISAL catre ITM cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza ( fapta constituie contraventie prevazuta la art.9 alin.1 lit.a din HG 500/2011)?
2. In situatia netransmiterii REVISAL in termen legal catre ITM (cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat), fapta constituie contraventie prevazuta la art.9 alin.1 lit.a sau la art.9 alin.1 lit.c din HG.500/2011?
3. As dori sa aflu daca fapta prevazuta la art.9 alin.1 lit.a (netransmiterea registrului) este identica cu “inregistrarea in registru “ de la art.4 alin.1 din HG.500/2011.
asa am zis si eu dar dupa ce am citit ca art.4 se refera la completare respectiv inregsitrare in registru iar obiectul discutiei este "transmiterea", parca n-am mai fost atat de sigura.
tocmai de aceea am formulat intrebarea de la pct.3.
exista angajatori la ora actuala care au completat respectiv inregistrat in registru toate elementele, registru pastrat in forma electronica la sediul angajatorului, asa cum prevede art.7 din HG dar nu au fost transmise, ceea ce ar fi cu totul altceva.
de asemenea, in codul muncii se foloseste termenul de "transmitere" la art.16 alin.(2).
Termenele de transmitere a REVISAL-ului sunt prevazute la art.4 din aceasta HG ... prin urmare, acest articol este incalcat ... intr-adevar, sunt sanctiuni diferite pentru nerespecatarea acelor termene.
da, corect, art. 4 are termene dar nu de transmitere ci de completare respectiv inregistrare.
dar art.9 al.1 lit.a si 9 al.1 lit.c folosesc notiunile de "transmitere" ca atare nu cred ca as putea sa accept sa mi se spuna ca am incalcat prevederile art.4 deoarece se refera la completare si inregistrare si nu la notiunea de "transmitere". ca si angajator pot sa completez si sa inregistrez ceea ce este necesar dar sa nu transmit catre ITM, respectand astfel prevederile art.4.
nu vi se pare ca unul este termenul prevazut la art.4 (care se refera fie la angajare- cel tarziu in ziua lucratoare anterioara....., fie la suspendare-max 20 zile ....., fie la incetare-la data incetarii)-termen preluat de art.9 alin.1 lit.c (necompletare respectiv netransmitere) si acelasi termen este prevazut si la art.9 alin.1 lit.a care face trimitere de data asta nu la art.4 ci la art.3?
adica nu sunt doua situatii diferite? altfel de ce aceeasi fapta sa fie sanctionata intr-un act normativ de 2 ori dar si cu amenzi diferite?
Se pare ca legiuitorul a dat acelasi inteles notiunilori de completare si transmitere a Revisal-ului ....chiar in art.9 alin.1 lit.c invoca acest lucru : netransmiterea in termen ...