intrebare: intreprinderea individuala, pfa, srl cu 1-9 lucratori, etc, sunt "acoperite total" dpdv al organizarii activitatii de securitate si sanatate in munca (ssm) daca au intocmit-perfectat un contract cu un serviciu extern de prevenire si protectie (sepp), adica dispare/suplineste necesitatea existentei asumarii atributiitor ssm de catre angajator, lucrator desemnat ssm , si(ntern)pp, etc?
NOTA: doresc raspuns - opinie personal(a) NU CITAREA INTEGRALA A PREVEDERII LEGALE
Daca aveti contract cu persoana autorizata pe SSM nu va mai trebuie persona desemnata in intern.
Important este instruirea efectuata periodic si semnarea de catre cei instruiti pe ssm de luare la cunostinta!
Nu,este aceeasi competenta in speta data.La 1-9 lucratori,angajatorul poate organiza aceste activitati daca a absolvit un curs ssm minim 40 ore,sau are un lucrator angajat cu norma de 8 ore care a absolvit curs ssm de minim 80 ore.Este totuna ca angajatorul sa incheie un contract prestari servicii cu un serviciu extern de prevenire si protectie.In speta ar fi foarte indicat ca angajatorul sa absolve un asemenea curs.Si atat.
"Acoperirea totala" se produce numai daca angajatorul cunoaste destul de bine reglementarile in vigoare privind SSM (sau apeleaza la consultanta unei persoane cu pregatire de specialitate), pentru a semna un contract destept, acoperitor d.pv. al tuturor obligatiilor care ii revin din punct de vedere al SSM.
Altfel, serviciul extren poate prezenta la semnare un contract care sa nu fie acoperitor (pentru angajator) d.p.v. al reglementarilor in vigoare privind SSM.
La acest nr.de lucratori este suficient ca angajatorul sa fie absolvent al cursului ssm de minim 40 ore,potrivit Legii 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca si H.G. 1425/2006 (norme de aplicare).
Pe langa partea SSM, luati in considerare si PSI (sau Situatii de Urgenta mai nou). La care, la numarul de angajati precizat de dumneavoastra, nu va trebuie niciun curs sau firma, insa trebuie executata o instruire periodica si cateva documente usor de realizat (Vezi OMAI 712/2005, OMAI 163/2007, Legea 307/2006 si Legea 481/2004)