avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in cazul demisiei

Spuneti-mi si mie , va rog, care se considera prima zi de preaviz, in cazul demisiei unui salariat: data in care depune demisia (data inregistrarii demisiei) sau ziua imediat urmatoare?
Eu zic ca e ziua imediat urmatoare, dar cum conving un salariat ca am dreptate?
Sau nu am dreptate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: PERESCU ANDREEA , Consilier juridic 17:15, 17 August 2011
În calculul termenului de preaviz nu intră ziua comunicării sale angajatorului. Prin urmare, data de început a termenului de preaviz este ziua imediat urmatoare a datei notificării de către salariat a încetării contractului individual de muncă.
Se aplica regulile codului de procedura civila, prima si ultima zi nu se numara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz NADINASIPOS NADINASIPOS Care este data de la care se incepe calcularea numarului de zile cu preaviz? Data depunerii cererii sau urmatoarea zi? (vezi toată discuția)
De cand calculam numarul de zile? v_florina v_florina Buna ziua, Am doua intrebari, poate stupide, insa asa ma leg mereu de amanunte: 1. Angajatul isi da demisia specificand \'incepand cu data de 21 ... (vezi toată discuția)
Care este ultima zi de lucru? cris2279 cris2279 Buna ziua, Sunt un pic nelamurita in cazul urmator: angajatul a depus notificarea de demisie pe 10 ale lunii, i s-a dat nr de inregistrare in aceeasi zi si se ... (vezi toată discuția)