avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consultare dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consultare dosar penal

Este posibila consultarea unui dosar penal intocmit in 2006?
Dosarul nu a ajuns la instanta insa nu stiu daca este inchis sau nu.
Pot copia documente din acest dosar?

Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 13:25, 26 Mai 2010
In baza liberului acces la informatiile publice cred ca se poate sa obtineri informatii dar daca nu au legatura cu domeniul juridic, e greu de presupus ca vi se va da voie. Abia au voie ziaristii...
Nu cred ca mai este in stadiul de cercetare.
Este vorba de o plangere facuta de un minister.
Am discutat cu cineva care mi-a spus ca a consultat dosare
la tribunal pe baza Legii 544/2001.
In cazul de fata dosarul nu a fost inaintat instantei.
marin.nicodim a scris:

Este posibila consultarea unui dosar penal intocmit in 2006?
Dosarul nu a ajuns la instanta insa nu stiu daca este inchis sau nu.
Pot copia documente din acest dosar?

Xerox nu va lasa sa faceti.
De consultat dosarul aveti sanse.

avocat Claudiu Lascoschi
Dupa stiinta mea, documentele din dosare penale nu sunt publice.
Nu, domnule Lucian Dumitrescu! Potrivit dispozitiilor art.12 al.1 lit.e din Legea nr.544/2001, se excepteaza de la accesul liber al cetatenilor, prevazut la art. 1, informatiile privind procedura in timpul anchetei penale sau disciplinare, daca se
pericliteaza rezultatul anchetei, se dezvaluie surse confidentiale ori se pun in pericol viata, integritatea corporala, sanatatea unei persoane in urma anchetei efectuate sau in curs de desfasurare;
Daca persoana are calitatea de parte in cauza penala, nu vad nicio problema sa obtina informatii care nu sunt de natura sa puna in pericol bunul mers al anchetei, insa in cazul de fata persoana sustine ca nu are nicio legatura cu dosarul penal. Intr-o atare situatie, apreciez ca nu are dreptul sa obtina informatii despre dosarul respectiv chiar daca procurorul a adoptat deja o solutie.
Ultima modificare: Marți, 26 August 2008
prosecutor, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident fara rca ciocanitorugabriela ciocanitorugabriela In data de 3.05.2011 am fost implicata intr-un accident rutier fara victime.Persoana care m-a lovit conducea un autoturism neinmatriculat cu numere de la o ... (vezi toată discuția)
Legea 544 ana_florina ana_florina Buna ziua, lucrez in cadrul unei primarii, la Legea 544 a fost solicitate mai multe cerinte printre care si proiectele tehnice la investutiile in curs, nu stiu ... (vezi toată discuția)
Liberul acces la informatiile de interes public mfdunhill mfdunhill Buna Ziua, as vrea sa stiu daca in baza legii Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public pot cere la autoritatiile statului ... (vezi toată discuția)