avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consultare dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consultare dosar penal

Este posibila consultarea unui dosar penal intocmit in 2006?
Dosarul nu a ajuns la instanta insa nu stiu daca este inchis sau nu.
Pot copia documente din acest dosar?

Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 13:25, 26 Mai 2010
marin.nicodim a scris:

Nu sunt parte in acest dosar.:)
Informatiile imi sunt necesare pentru realizarea unui studiu fara legatura cu domeniul juridic.
Schimba asta cu ceva datele problemei?

Datele se schimba in felul ca nu veti obtine nici consultare si nici xerox.
In atentia domnului prosecutor...
Mie personal mi s-a intamplat ca sa fie vazut dosarul de o alta persoana decat partea din dosar.
Se intampla la Tribunalul Constanta.Tot ceea ce scriu aici, scriu din propria mea experienta neplacuta ca sa zic asa. Daca vreti va dau mai multe detalii.
Deci o persoana care s-a recomandat ca fiind ziarista la o publicatie locala in scopul informarii a facut o cerere de consultare dosar si aceasta cerere culmea ! i-a fost aprobata. Nu dau numele publicatie si/sau al ziaristei, dar sunt reale. Eu nu inventez nimic, scriu ceea ce am patit. Am fost deosebit de revoltat de ceea ce s-a intamplat, pentru ca tot dosarul aproape a fost publicat in presa. E drept presa locala si nu nationala dar tot divulgarea inseamna.

Aveti dreptate, legea o stiu si eu dar explicati-mi atunci cum e posibil un judecator de la Tribunalul Constanta Sectia Penala sa aprobe unei ziariste consultare si fotocopierea de acte nefiind parte in dosarul cu pricina ci doar in scopul informarii. Poate o legitimatie de ziarist sa deschida mai multe usi decat una de avocat sau consilier juridic? Cu ce sunt mai presus ziaristii decat avocatii?
Inca o data, mentionez mi s-a intamplat in luna mai anul 2008, la Tribunalul Constanta, verdictul oricum a fost favorabil celui pe care il reprezentam eu, asta asa ca sa stiti si rezultatul. Probabil s-a considerat ca nu pericliteaza rezultatul dosarului penal...in fine...am intalnit si cazuri in Bucuresti unde sunt judecatori nu dau nume dar ii cunosc si am vazut cum lucreaza pe dosarele oamenilor.
Nu va mai spun ca sunt dosare care se studiaza pe hol, iau dosarele acasa le vede toata familia etc., aceste aspecte tin mai mult de Comisiile de disciplina decat de problema generata...
Ultima modificare: Marți, 26 August 2008
Lucian Dumitrescu, Consilier juridic
@luciandumitrescu07: te rog, incearca sa scrii cu paragrafe, punct si virgula, pentru ca mesajul tau de mai sus este atat de ambiguu incat nu poate fi citit integral decat cu eforturi mari.

multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 August 2008
Admin, administrator
Domnule Lucian Dumitrescu, consider ca ar trebui sa discutam prin prisma dispozitiilor legale, insa avand in vedere cele relatate de dumneavoastra, ati sesizat institutiile competente cu privire la acele nereguli constatate?
prosecutor a scris:

Domnule Lucian Dumitrescu, consider ca ar trebui sa discutam prin prisma dispozitiilor legale, insa avand in vedere cele relatate de dumneavoastra, ati sesizat institutiile competente cu privire la acele nereguli constatate?

Da, am facut sesizare...astept raspuns conform legii. Prin prisma prevederilor legale, Nu este posibila consultarea dosarelor de catre alte persoane "straine" de dosare, indiferent de natura lor civile, penale, comerciale etc., insa in practica am invatat ca totul e posibil contra a...

Alte discuții în legătură

Accident fara rca ciocanitorugabriela ciocanitorugabriela In data de 3.05.2011 am fost implicata intr-un accident rutier fara victime.Persoana care m-a lovit conducea un autoturism neinmatriculat cu numere de la o ... (vezi toată discuția)
Liberul acces la informatiile de interes public mfdunhill mfdunhill Buna Ziua, as vrea sa stiu daca in baza legii Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public pot cere la autoritatiile statului ... (vezi toată discuția)
Legea 544 ana_florina ana_florina Buna ziua, lucrez in cadrul unei primarii, la Legea 544 a fost solicitate mai multe cerinte printre care si proiectele tehnice la investutiile in curs, nu stiu ... (vezi toată discuția)