avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata, reducerea varstei pentru grupa de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata, reducerea varstei pentru grupa de munca

In cazul in care te pensionezi anticipat si beneficiezi de reducerea aceea de 5 ani, mai beneficiezi si de grupa de munca?
reducerile de varsta pentru lucrul in grupa de munca se acorda doar la pensionarea la limita de varsta.
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Ca perioade, nu se cumuleaza cele doua reduceri. Dar si la pensia anticipata partiala se tine cont la calcularea numarului de luni de penalizare. Astfel procentul de diminuare scade. De exemple, daca se solicita pensionarea cu 5 ani mai repede fata de varsta standard, dar exista drept de reducere de 1 an de la grupa de munca, perioada penalizaat va fi de 4 ani (5-1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procent penalizare pensie anticipata rududoo rududoo Locurile de munca de gr I au fost echivalate cu conditii deosebite (lg.263). Eu realizez un stagiu in aceasta grupa de 15 ani si 1 luna (stagiul complet de ... (vezi toată discuția)
Am 55 ani si 36 ani vechime, pot beneficia de pensie anticipata partiala? Stefan Ioana Stefan Ioana Sunt fedmeie si as vrea sa stiu :Pot iesi la pensie anticipata si cat este diminuarea?.Am aflat in ca in ultimul timp angajatorul m-a ttrecut de cateva ori in ... (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata partiala lucyll lucyll Buna seara, doream sa aflu, daca stie cineva, cum se calculeaza si se cumuleaza grupa a II a de munca. Am o vechime in munca de 33 ani si 4 luni,din care 22 si ... (vezi toată discuția)