avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

COPII DUPA DIVORTUL INTRE PARINTI,AU DREPT LA MOSTENIRE ??
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
dj_daniel78, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 22:47, 18 August 2011
Da, copii mostenesc parintii chiar daca acestia au divortat.
Copiii vor veni la mostenirea parintilor chiar daca acestia au divortat si chiar si in cazul in care ei s-au recasatorit dupa divort, desigur cu exceptia cazurilor de nedemnitate si cu conditia ca respectivii descendenti sa existe, sa fie in viata la data deschiderii succesiunii dupa autorul lor. In caz contrar vor veni la mostenire nepotii, daca exista.
Divortul nu impieteaza cu nimic vocatia succesorala a mostenitorilor legali, astfel copii parintilor decedati(de cuius) vor veni la mostenirea lasata de catre cei doi parinti

Cu respect
ma intereseaza mai mult sa aflu daca parintii,dupa partaj,pot instraina (sau vinde) fara acordul copiilor, bunurile familiei ? In ce masura copiii raman mostenitori ?
"Parintii" pot dispune cum doresc de averea lor in timpul vietii, fara sa obtina acordul copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasa a iv-a de mostenitori legalii cunostinta cunostinta Buna ziua! as vrea sa stiu daca persoana care a murit - care nu are nici un mostenitor legal in afara de 3 veri primari - daca copii acestor veri pot veni la ... (vezi toată discuția)
Vocatie succesorala! andreescovic andreescovic Buna ziua, Va rog mult sa-mi spuneti daca exista vocatie succesorala dupa bunici ai nepotilor, daca parintii sunt renuntatori! :( (vezi toată discuția)
Dezmostenire.. dollc3_anny dollc3_anny buna ziua..am si eu o intrebare..suntem doi copii la parinti ..un baiat care face in august 18 ani si eu care am 19..as dori sa stiu daca tata ar putea sa ne ... (vezi toată discuția)