Buna dimineata.
Ma confrunt cu o situatie destul de dificila in ceea ce priveste noul Revisal. Am vazut ca acum te pun sa treci si ce sporuri iau oamenii. Eu lucrez la o companie industriala unde angajatii nu au trecut in CIM sporuri, insa, cand sunt plecati la lucrari sunt platiti pt orele de noapte si orele suplimentare in baza unei decizii interne a formei. Mentionez insa ca aceste plecari nu sunt constante, pot exista si luni intregi in care sa lucreze normal, 8 ore/zi.
Va rog sa-mi spuneti daca e cazul sa completez ceva la sporuri in Revisal in aceasta conditie.
Va multumesc!
Va multumesc pt raspuns.
Acum as avea o alta problema. In versiunea veche a Revisalului am facut niste greseli in completarea numarului intern de contract (ex: la reangajarea a 2 oameni, in loc sa le reactivez contractele eu am dat numere noi de contracte, am dat acelasi numar la 2 oameni si apoi nu am mai putut modifica, etc.)
Vreau sa stiu, daca modific numerele astfel incat sa fiu ok cu evidenta pe care o tine contabila, o sa fie vreo problema?
Tinand cont ca am transmis inainte informatii cu un numar iar acum o sa apara altul pe aceeasi persoana?
Nu stiu cum sa fac sa fie macar de acum incolo ok :(
Daca va uitati in REVISAL la sectiunea sporuri, o sa vedeti ca aveti ca exista sporul de noapte, de ore suplimentare etc. parerea mea este ca se trec, chiar daca nu au caracter permanent (daca intrunesc angajatii conditiile il acordati, daca nu nu ), ideea este ca face parte din contract. Eu vreau sa cred ca sporul de noapte si de ore suplimentare nu sunt sporuri permanente, adica lucreaza de noapte tot timpul si au ore suplimentare in fiecare zi. Daca aveti angajati cu ore de noapte sunteti obligati sa anuntati ITM-ul si prin lege sa acordati sporul de noapte ... nu vad de ce nu ar trebui trecut in REVISAL acest spor (chiar daca lucreaza ocazional noaptea). Ma intreb daca eu nu anunt ITM ca angajatii mei lucreaza ocazional noaptea si se afla, vin in control, oare nu imi dau avertisment ca nu i-am anuntat si nu am aplicat legea privind orele de noapte?.......
In concluzie parerea mea este ca se trec aceste sporuri. Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca nu ai posibilitatea sa treci proncetul, esti obligat sa treci valoarea care se adauga la salariul de incadrare. Eu asi face distinctie intre acesta si brutul rezultat din sporuri, asa cum este pe statul de plata.
Intrebare revisal
alexandra24
stie cineva daca scrie undeva ca trebuie sa introducem toate sporurile in revisal,cele fixe dar si cele variabile,urmand a fi modificate lunar?Mie mi s-a spus ... (vezi toată discuția)