avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale preschimbare certificat de inregistrare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

preschimbare certificat de inregistrare

Buna ziua
va rog mult de tot sami spune ti cat ma costa taxele la ONRC pentru preschimbare certificat de inregistrare cu noul cod CAEN si inchidere punct de lucru.
ce acte sunt necesare. va multumesc
Cel mai recent răspuns: diaconu_suzana_maria , utilizator 07:32, 11 Iunie 2012
scorus69 a scris:

Buna ziua
va rog mult de tot sami spune ti cat ma costa taxele la ONRC pentru preschimbare certificat de inregistrare cu noul cod CAEN si inchidere punct de lucru.
ce acte sunt necesare. va multumesc

Buna seara!
Din intrebare inteleg ca nu ati facut recodificarea..Pentru aceasa operatiune cumpletati cerere din urmatorul link
[ link extern ]
Operatiunea va costa vreo 60 lei trebuie sa depuneti certificatul vechi. Dupa ce primiti noul certificat de inregistrare va sfatuiesc sa luati un Certificat Constatator
[ link extern ]
( va este util deoarece in el veti avea toate recodificarile - nu trebuie sa mai munciti dvs. - e destul de complicat acest proces) va costa 30 lei (eliberat in 3 zile) 45 lei (eliberat in 20 minute).
Pentru radiere punct de lucru urmati procedura data de criss19
Completati formularul: [ link extern ]
Certificatul constatator va este util pentru actualizarea actului constitutiv, pentru ca va trebui sa-l actualizati...
Bafta multa!
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
leuca_luminita, utilizator
Buna ziua!
Va rog foarte mult sa imi spuneti daca pe langa preschimbarea certificatului de inregistrare (din cauza recodificarii obiectului de activitate) trebuie schimbat si statutul societatii, deoarece si in acesta sunt mentionate vechile coduri CAEN. Societatea are 2 asociati, ce sunt in acelasi timp si administratori ai SRL-ului. Pentru efectuarea modificarilor trebuie sa se prezinte ambii la ORC sau este suficienta o imputernicire? Si o ultima nelamurire ar fi costurile acestor modificari.
Va multumesc frumos!
Inteleg ca pana la acest moment nu ati facut recodificarea...
In aceasta situatie va trebui sa depuneti o cerere de recodificare
[ link extern ] ..
la care veti atasa certificatul de inmatriculare in original(dixtractia va costa pana in 100 lei)
In urma recodificarii (dupa vreo3-5 zile) veti ridica noul certificat de inmatriculare.
Dupa ce primiti noul certificat de inregistrare va sfatuiesc sa luati un Certificat Constatator
[ link extern ] ...
( va este util deoarece in el veti avea toate recodificarile - nu trebuie sa mai munciti dvs. - e destul de complicat acest proces) va costa 30 lei (eliberat in 3 zile) 45 lei (eliberat in 20 minute).
Codurile CAEN din certificatul constatator le introduceti in actul constitutiv (stergandu-le pe cele vechi, desigur). Si iata cum obtineti un act constitutiv actualizat cu CAEN Rev. 2!!
Acesta nu trebuie depus la registru...
Pentru toate aceste proceduri se poate prezenta oricare dintre cei doi asociati/administratori fara nicio alta formalitate.
Bafta!

Multumesc pentru raspunsul dat! Am schimbat certificatul cu noul cod caen. Mai am totusi o mare nelamurire, bancile vor primi statutul modificat de noi daca nu are data certa si nu e stampilat de Registrul Comertului. Si daca noi nu am mai avut activitate nu este necesar sa depunem o noua decl pe proprie raspundere?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare activitate manusa manusa Buna ziua, firma noastra doreste sa-si schimbe activitatea principala si sa deschida si un punct de lucru in provincie. Am aflat ca trebuie sa schimb si ... (vezi toată discuția)
Caen szture szture Buna ziua, La recodificarea CAEN-ului societatea noastra a schimbat doar caen-ul aferent activitatii de baza,iar cele secundare au ramas ... (vezi toată discuția)
Firma infintata in 1999 - adaugare de nou cod caen??? vicenzasimona vicenzasimona Buna seara, doresc deschiderea unui magazin de haine second hand in cadrul depozitului de constructii al sotului meu. Afacerea este inceputa in 1999 cu ... (vezi toată discuția)