avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ce situaþii se aplicã dreptul de uzucapiune? Se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ce situaþii se aplicã dreptul de uzucapiune? Se aplicã si atunci cind intr-un imobil a locuit neintrerupt de 34 de ani cineva si detine 2/3 din acel imobil? Adica... acest drept este aplicabil si in cazul mostenirilor?

dreptul de uzucapiune#-o
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 13:33, 18 August 2011
Se poate uzucapa si impotriva celorlalti coproprietari.
De regula se apreciaza ca unul dintre coproprietari exercita posesia si in numele celorlalti.
Pentru a uzucapa in asemenea cazuri, va trebui facuta dovada existentei caracterului neechivoc al posesiei, respectiv intentia coproprietarului de a poseda doar pentru sine.
MULTUMESC FRUMOS PENTRU AMABILITATEA CU CARE MI-ATI RASPUNS.
AM INTELES INTR-UN FINAL,DAR DIN PACATE PERSOANA RESPECTIVA NU SE POATE FOLOSI DE ACEST DREPT DEOARECE POSESIA EXERCITATA DE EL ESTE UNITA CU CEA A PARINTILOR SAI, ASTFEL CA UTILIZAREA ACESTUI DREPT IESE DIN DISCUTIE.

MULTUMESC INCA ODATA.
puteti invoca si jonctiunea posesiilor pentru a putea uzucapa, daca puteti dovedi ca si antecesorii au avut o posesie utile, neechivoca, cu titlu de proprietar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod civil 2011, art.933, al.2 tibors tibors Vechimea perioadei de uzucapare \"inceputa\" sau \"detinuta\" de un coproprietar (care isi vinde cota indiviza unui nou proprietar) se transfera si aceasta in ... (vezi toată discuția)
Fond funciar dan944 dan944 Exista o lege ca daca ai intrat in posesia unui teren chiar si fradulos dupa un anumit timp de folosinta devii propietar de drept? Se pare ca nu stie nimeni (vezi toată discuția)