avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea fara permis

Am si eu o intrebare :Daca te prinde politia fara permis maipoti sustine ulterior examenul auto ?
Cel mai recent răspuns: jhon.rapidistu , utilizator 18:12, 18 August 2011
poti sustine ulterior examenul, doar daca nu pronuntat o sent penala de condamnare,
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
Conducerea fara posedarea permisului de conducere e infractiune si se pedepseste cu inchisoarea potrivit OUG 195/2002. Existand o condamnare ea se va inscrie in cazierul judiciar. Pentru obtinerea permisului de conducere, candidatul trebuie sa depuna la politie cazier judiciar. Fiind inscrisa o condamnare penntru o infractiune la regimul circulatiei in acel cazier, candidatul nu va putea paritcipa la sustinerea examenului. Doar dupa ce se implinieste termenul de reabilitare, pentru condamnarea inscrisa in cazier, ea se va sterge, cazierul va deveni curat si persoana va putea sustine examenul pentru scoala de soferi.
si care este termenul de reabilitare ? cati ani ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da pentru permis? teo_mariana teo_mariana as dori sa stiu daca ma pot inscrie la scoala de soferi daca in anul 2008,am savarsit infractiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ne avand ... (vezi toată discuția)
Pot sustine examenul auto? Luciann739 Luciann739 Buna searain perioada 2008-2010 am primit mai multe condamnari cu suspendare toate pentru infractiunea de conducere fara permis : Nu am posedat niciodata La ... (vezi toată discuția)
Cand pot da de permis? Daniel97 Daniel97 Buna an data de 20/aprilie /2019 o să mi se închidă dosarul întrebare oare as putea acuma sa ma înscriu la scoala de soferi Am avut 2 ani supraveghere. (vezi toată discuția)