avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitie auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitie auto

Va salut!problema mea sta in felul urmator:am achizitionat un autoturism in rate in iarna,urma sa facem un act la notar,persoana respectiva m-a amanat,eu am achitat cam jumatate din pret adica 8 rate.Acum este plecat din tara,nu este trecut in actele masinii,ci figureaza ca propietar un taximetrist;spun asta pentru ca ma gandesc ca nu as putea face acte ,dat fiind faptul ca majoritatea taximetristilor au datorii in finante.Detin si talonul si cartea de identitate a autoturismului insa nu pot face dovada ca sunt propietarul,nu o pot vinde....etc.Daca propietarul-taximetristul intradevar are datorii la stat inseamna ca nu poate incheia contract de vanzare-cumparare cu mine.Ce as putea face in acest caz?Nu as mai plati in continuare ratele pana nu inchei acte,dar bani nu cred ca mai primesc inapoi,a 2 a posibilitate as vinde-o,dar nu pot....nu sunt trecut in acte..
ps:cine are o rezolvare....va rog mult!Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Andra Denise Dinca , Avocat 14:28, 18 August 2011
1. Puteti face o plangere pentru infractiunea de inselaciune impotriva celui care v-a vandut masina.

2. Exista posibilitatea ca taximetristul sa fi vandutul autoturismul celui de la care ati cumparat, dar sa nu fi incheiat toate actele, masina figurand in continuare la AF si nu numai, pe numele taximetristului.

3. Luati legatura cu cel ce v-a vandul masina si spuneti-i ca pentru a primi restul de pretului stabilit, sa vina in tara sa radieze masina si sa incheiati actele asa cum este legal.
multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns;as mai avea ceva de zis....aceasta persoana care e in strainatate s-a intors odata in tara si i-am achitat rata lunara acum 2 luni,si mi-a zis ca imi da nr de telefon a propietarului(din acte) ca sa il sun sa fac actele cu el....cum ar veni eu sa platesc ratele,dar pana atunci sa fac actele....s-a cam spalat pe maini.de 2 luni nu am mai avutcui sa platesc......
Oricum daca a primit rata, cu siguranta, va mai solicita si restul :D
Prin urmare, cand va solicita conditionati plata de ce v-am scris mai devreme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte incalcare contract gaj narcisa_salbatica narcisa_salbatica In situatia in care proprietarul unui autoturism achizitionat prin credit bancar (gajat in favoarea bancii) l-a instrainat printr-un act notarial, dar a ramas ... (vezi toată discuția)
Furtul autoturismului propiu... Claudiu_1984 Claudiu_1984 Buna seara eu am o mare problema cu Justitia Romaniei sa va prezint cum stau lucrurile :: In anul 2008 prin august am venit acasa cu masina mea personala ... (vezi toată discuția)
Dauna totala alexutu alexutu Buna seara! Am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat avarierea autoturismului meu si ranirea sotiei vinovat fiind un taximetrist ... (vezi toată discuția)