avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati la diferenta apa calda consumata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati la diferenta apa calda consumata

Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de 47 de luni (din octombrie 2007).
In toata aceasta perioada, am fost pus pe consum pausal, desi exista contorizare.
Diferenta de mc apa calda este calculata ca fiind indexul actual al contorului de apa calda si cubajul pus pe lista de plata (cumulat) din aceasta perioada.
Care este legalitatea acestei somatii din partea asociatiei, dat fiind faptul ca sunt cu intretinerea platita la zi? Si mai ales ca aceste "datorii" au fost deja platite de catre mine si ceilalti locatari prin adaugarea pierderilor?
Ce acte trebuie sa fac eu, ca si membru al asociatiei pentru a media acest "conflict"?
carol_lorac a scris:

domnule daniel, chiar sunteti penibil ... nu gaseati 5-10 minute pe luna sa cititi contoarele de apa si sa le treceti in acele fise, sa coboriti pina la cutia postala unde se string respectivele hirtii si sa le introduceti in ea ?
spuneti mai bine ca ati fost indiferent la acest aspect, ca ati uitat, ca nu ati vrut, dar nu ca nu ati avut timp.
nu conteaza ca listele sint facute de mina sau pe calculator, ci corectitudinea lor. pina la aparitia calculatoarelor se facea totul manual, si nu se mai plingea mai nimeni de ele. acum v-ati gasit dvs, care v-a fost lene sa va cititi contoarele si sa scrieti citeva numere pe o fisa, sa gasiti nod in papura administratorului. daca tot aveti un cui impotriva lui, macar gasiti niste motive rezonabile, nu puerile


Eu am intrebat de legalitatea actiunii administratiei si nu am cerut o parere despre cand si cum trebuie cititi contorii. Conteaza ca sunt de mana, pentru ca hartia de somatie am primit-o pana acum in trei exemplare, diferite, insa si cu valori diferite. Valorile diferite rezulta din adunarile la mana ale administratorului, valori scrise de el pe listele de plata lunare.

Foarte bine, E perfect normal sa platesti ceea ce ai consumat.
Acuma am inteles cum sta treaba , m-a indus in eroare diferenta de 200 mc care credeam ca sant ai asociatiei .Cum spuneau si alti useri vina este a dumneavoastra pe de o parte ca va-ti complacut in situatia data de a plati mai putin iar acum cand s-a facut regularizarea v-ati trezit cu o diferenta uriasa pentru un apartament . Pe celalta parte o vina are si asociatia care a tolerat aceasta situatie .
Iar treaba cu penalitatile pentru apa calda nu sant de acord atata timp cat asociatia si dumneavoastra nu ati fost restanti furnizorului respectiv asociatiei . Banii rezultati din consum ar putea sa se scada celorlalti factura sau banii ar putea intra in fondul de reparatii depinde cum hotareste C.E.
Acuma cum ati scris cea mai buna cale este sa platiti esalonat , iar pe viitor mai bine platiti cat consum aveti ca sa nu mai fiti nevoit sa platiti sume mari .
Bafta !
@daniel_toma
Nu-mi este foarte clara situatia dvs.

In perioada 2007-2010 nu ati declarat consumul si administratorul va trecut la pausal.
Stiu ca exista prevederi ale ANRSC care in cazul in care un apartament este considerat ca fiind fara repartitoare in calcul se ia un consum lunar de 3,3 unitati de consum/persoana/luna pentru apa calda si 5,1 unitati de consum/persoana/luna pentru apa rece. (cantitatea maxima , ca doar nu se va scadea din consumul declarat de de cei cu repartitoare pentru a se trece celor de la pausal).
Cei 200 mc apa cum au fost stabiliti, de unde au rezultat? Cantitatea din factura furnizorului nu a fost repartizata in totalitate in fiecare luna? In decurs de 5 ani administratorul nu a citit niciodata indexul contorului de bransament, nu l-a verificat cu cel inscris in factura?
Aveati totusi apometre in apartament dar ati vrut sa fiti trecut la pausal cu consumul de apa?
Vreti ca din acest moment sa vi se ia in calcul apometrele? Administratorul ar trebui sa citeasca apometrele, isi noteaza indexul actual ( nu il intereseaza daca indexul este de 0,001 mc. sau 2500,000 mc) si la sfarsitul lunii va citi noul index stabilind consumul lunii curente. In nici un caz nu vine sa recalculeze perioada in care ati fost trecut la consumul pausal.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
LocatarB, utilizator
Nu poate avea nici o scuza ca administratorul nu a citit acele valori , oare in fiecare luna timp de atatia ani chiar nu a vazut ca pausalul lui era mai mic decat consumul real ?. Sau atunci se bucura ca ii fata vaca iar acum este suparat ca ii moare vitelul?.:O

Alte discuții în legătură

Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)
Plata apa calda,consum 0 de 2 ani de zile!! gici gici Buna ziua!Zilele trecute m-am uitat pe afisul cu plata intretinetinerii de la avizierul scarii,si am constatat ca aveam o suma de bani ptr plata consum de apa ... (vezi toată discuția)
Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)