buna ziua,
cum calculez termenul de valabilitate pentru un certificat de atestare fiscala emis in 20 iulie si care este valabil "30 de zile de la data eliberarii"?? acest document este valabil si in data de 19 august??? #-o
multumesc pentru raspuns :)
Daca este valabil 30 de zile de la data eliberarii, atunci ultima zi de valabilitate ar fi 20 august 2011. Termenele stabilite pe zile se calculeaza intotdeauna pe zile libere, cu exceptia cazului in care prin lege se prevede altfel, neintrand in calcul nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul.
multumesc, avand in vedere ca luna iulie a avut 31 de zile, au am facut calculul ca ar fi valabil pana maine inclusiv, adica pana pe 19, organizatorul licitatiei imi spune ca la calculul termenului se considera si ziua in care a fost eliberat certificatul. eu ce fac acum?? #-oma prezint maine la licitatie sau nu?? mentionez ca lipsa acestui document sau existenta lui dar in afara perioadei de valabilitate ma decalifica din start. multumesc pentru raspunsuri. :)
Art. 68 C.proc.fisc : Calcularea termenelor
Termenele de orice fel privind exercitarea drepturilor ?i îndeplinirea obliga?iilor prev?zute de Codul de procedur? fiscal?, precum ?i de alte dispozi?ii legale aplicabile în materie, dac? legea fiscal? nu dispune altfel, se calculeaz? potrivit dispozi?iilor Codului de procedur? civil?.
Art.101 C.proc.civ. Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul.
Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare.
Termenele statornicite pe ani, luni sau saptamani se sfarsesc in ziua anului, lunii sau saptamanii corespunzatoare zilei de plecare.
Termenul care, incepand la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfarseste intr-o luna care nu are o asemenea zi, se va socoti implinit in ziua cea din urma a lunii.
Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
Alte discuții în legătură
Termenul de recurs
lonita
Nu inteleg foarte bine articolul 101 din codul de procedura civila actual. Ma poate lamuri cineva va rog?
Art. 101
Termenele se inteleg pe zile libere, ... (vezi toată discuția)