avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termen prescriere datorie
Discuție deschisă în Executare silită

termen prescriere datorie

Speta ar fi aceasta: in 2006 s-a contractat un credit de nevoi personale pe o durata de 10 ani (suma aprox.18000 lei, cred). Ultima plata s-a facut in iunie 2008. De atunci nu s-a primit personal, cu confirmare de primire, nici o instiintare, somatie, nici un telefon, nu exista inca formulat titlu executoriu. In data de 10.08.2011 s-a primit la sediul firmei unde este angajat titularul creditului o adresa de infiintare poprire, facuta de o firma de recuperari, fara baza sentinta sau titlu executoriu. Este prescrisa aceasta datorie? Este legala o astfel de adresa sau se doreste efectuarea unei plati pentru reintrare in termen? Ce se mai poate intampla? Mentionez, in plus, ca persoana in cauza a contractat imprumutul pentru altcineva si nu a stiut ca nu s-au mai platit ratele. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabicraiu , utilizator 08:18, 21 August 2011
din punctul meu de vedere, nu este prescrisă. contractul de credit este încheiat pe o perioadă de 10 ani, deci plata se poate face până în 2016. poprirea nu se putea face așa, cum spuneți fără titlu executoriu. contractul bancar este titlu executoriu, investit cu formulă executorie și dus la executor poate avea drept consecință inființarea popririi.
Creanta nu este prescrisa.Infiintarea popririi asupra veniturilor de natura salariala se face
in baza unei adrese de infiintare,insotita de titlul executoriu,investit cu formula executorie.
Solicitati explicatii conducerii firmei referitor la poprirea fara temei legal a drepturilor salariale;
daca nu se rezolva aveti la indemana calea actiunii de contestare a executarii in instanta.
Nici vorba de prescrierea datoriei, cata vreme contractul este in curs. Infiintarea popririi nu necesita decat o copie de pe contractul in cauza, o sentinta de incuviintarea a inceperii executarii silite la care se putea face actiune in contestatie, si o adresa de infiintare a popririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)
Obligatie la poprire? Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna ziua! o intrebare va rog: daca un angajat de-al meu are datorii la o firma de recuperare datorii, firma unde lucreaza ( adica firma mea ) e obligata ... (vezi toată discuția)