Buna seara
in urma cu cativa ani am fost proprietarul unui autoturism Dacia 1410,pe care am vandut-o unui unchi,(nu am facut actele de vanzare cumparare)acesta s-a folosit de ea o perioada ,dupa care a lasat-o in conservare.fapt pentru care aceasta a inceput sa se deterioreze.
In acest caz va rog sa imi spuneticare sunt etapele ca acesta sa poata fi dusa la la fier vechi.
Foarte simplu este necesar sa obtineti certificatul de distrugere a vehicului, dupa care cu actul obtinut va deplasati in cea mai mare graba la primaria de domiciliul unde ati fost inregistrat cu bunul si solicitati scoaterea din evidenta a vehiculului, apoi la unitatea de politie unde solicitati in baza depunerii documentatiei(certificatul de distrugere, certificat eliberat de catre primarie, o taxa platita de unitatea CEC)radierea din circulatie a autovehiculului, care va putea fi constatata prin emitertea unui certificat de radiere care va va ajuta si sa va recuperarti diferenta de prima de asigurare corespondenta politei RCA conf.Ordinului CSA nr. 5/2010, asta doar in situatia in care autovehiculul beneficia de o astfel de asigurare RCA.
Duceti autoturismul la cel mai apropiat centru REMAT si de acolo veti primi un certificat de ditrugere cu care apoi mergeti la adm. financiara de care apartineti si radiati masina din partida dv financiara. Apoi cu ceretificatul de radiere mergeti la politie si radiati masina si din circulatie.