avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie de un sfat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie de un sfat

In urma sentintei date de tribunal instanta sa pronuntat in favoarea mea . instanta incuviinteaza ca prezenta ordonanta sa se execute fara somatie ,si fara trecerea unui termen . definitiva si executorie , fara somatie si fara termen .
Cum pot sa aduc o minora din spania in cazul meu cu aceasta ordonanta . Care ar fi pasi pe care trebuie sai fac ? Am nevoie de un executor din spania ?

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:42, 20 August 2011
Ce raporturi aveti cu minora . Sunteti mama, tatal? Cu cine este minora in Spania sau la cine este minora in Spania ? Cumoasteti unde locuieste in Spania ? Minora este de acord sa vina in Romania sau nu ? Iata numai cateva intrebari la care ar trebui sa raspundeti pentru a avea imaginea clara a situatiei.
cu minora foarte putin am voie sa discut si doar in prezenta manei .Eu sunt tatal si minora se afla cu mama ei . da cunossc adresa unde locuieste sotia . Minora ce poate sa spuna este speriata de mama ei , mama ei a avut doua tentative de suicid , si locuieste in acea casa cu un spaniol bolnav psihic .
Da, va trebui sa apelati la serviciile unui executor din Spania si cred ca va trebui sa va prezentati acolo.
Hotararea pronuntata de instanta romana va trebui recunoscuta in prealabil de instanta spaniola pentru a putea sa o puneti in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care ar fi urmatori pasii ? yarrrns yarrrns In data de 12.08 . 2011 instanta sa pronuntat in legatura cu o ordonanţă preşedinţială de încredinţare minor .Solutie: Încredinţează spre creştere ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)