avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune -padure
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune -padure

Daca la succesiune avem un titlu de padure de 0.8 ha,poate instanta sa-l divizeze in cinci parti? Intreb pt ca in codul silvic zice ca nu poate dar in realitate am hj cu 0.04 ha padure. Exista vreun act normativ care permite asta?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 08:25, 19 August 2011
Codul Silvic prevede ca padurile ce fac obiectul proprietatii private nu pot fi divizate in loturi mai mici de 1 hectar. Aceasta limitare se aplica atat instrainarilor inter vivos cat si celor mortis causa. Daca totusi prin procedura succesorala proprietatea ar trebui divizata in loturi mai mici de un hectar, atunci mostenirea va fi constituita in favoarea unuia sau mai multor succesori pana la limita minima legala ( 1 hectar ) si, in schimb, beneficiarul sau beneficiarii vor trebui sa plateasca celorlalti mostenitori o sulta. Suma platita in compensare poate deriva fie din impartirea intregii mosteniri, fie din fondurile proprii ale mostenitorului beneficiar.

In instanta ati dezbatut succesiunea sau ati facut partajul succesoral? Daca doar ati dezbatut succesiunea nu este nici o problema. In momentul iesirii din indiviziune va trebui respectata limita de 1 hectar.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol.. kinky kinky Buna ziua, suntem 6 mostenitori ce detinem 8 ha de teren agricol dat in arenda; arendasul este doritor sa-l cumpere, insa nu toti vor sa il vanda. In acest ... (vezi toată discuția)
Testament Sumlanschi Florentina Sumlanschi Florentina BENEFICIARUL UNUI TESTAMENT INCHEIAT IN IANUARIE 2006 ( LEGATAR UNIVERSAL ) , POATE CERE DUPA 2 ANI PUNEREA SUB INTERDICTIE A CELUI CARE I-A FACUT ... (vezi toată discuția)
Atac testament, succesiune cospreda cospreda Buna ziua, In cazul in care se face o succesiune la tribunal si exista un testament. in ce moment ceilalti mostenitori pot ataca testamentul? Se face proces ... (vezi toată discuția)