avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

bunica mea are 2 copii ...unchiul meu si mama mea...acum 3 ani a murit bunicul.succesiunea s a dezbatut decat pe anumite propietati.acum bunica mea ar dori sa mi dea mie partea ei dintr un imobil.mentionez ca mama este plecata din tara iar unchiul nu doreste sa se dezbata succesiunea.am inteles ca ar putea bunica sa ceara un partaj succesoral prin judecatorie.dar daca nici acolo nu se prezinta nimeni?se poate doar cu prezenta bunicii?cat dureaza?fara succesiune am inteles ca nu poate sa faca nimic..nici un act.asa este?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:02, 23 August 2008
Bunica dvs. ar putea deschide o actiune pentru intreaga masa succesorala, dar dat fiind faptul ca unchiul dvs. e fiul bunici nu poate face abstractie si a afecta de drepturile lui (unchiului).
aaddreea a scris:

bunica mea are 2 copii ...unchiul meu si mama mea...acum 3 ani a murit bunicul.succesiunea s a dezbatut decat pe anumite propietati.acum bunica mea ar dori sa mi dea mie partea ei dintr un imobil.mentionez ca mama este plecata din tara iar unchiul nu doreste sa se dezbata succesiunea.am inteles ca ar putea bunica sa ceara un partaj succesoral prin judecatorie.dar daca nici acolo nu se prezinta nimeni?se poate doar cu prezenta bunicii?cat dureaza?fara succesiune am inteles ca nu poate sa faca nimic..nici un act.asa este?
Cum s-a dezbatut succesiunea numai pe anumite proprietati? Si cu restul ce s-a intamplat? Bunica poate sa faca acest gest printr-un act de vanzare-cumparare, direct prin atribuirea acelui imobil cu conditia sa fie proprieatara acestuia.
Nu conteaza ce vrea unchiul, bunica poate deschide o actiune de partaj succesoral si instanta va stabili ce solicita reclamanta. Este problema partii adverse daca se prezinta sau nu in instanta, procesul se va desfasura! Procesul poate dura!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Testament cu probleme! llisa llisa As dori sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: Bunicul meu a lasat untestament in favoarea unui copil (in total avand 3). La data mortii, a ramas in viata ... (vezi toată discuția)
Succesiune mai multi mostenitori- fara a fi de toti acord miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)