avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta cu stagiul de cotizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta cu stagiul de cotizare

buna ziua,
va rog sa ma lamuriti ref la stagiu de cotizare,am avut nevoie de adev de stagiu mi s-a eliberat dar mai putin luna iulie,este corect? adev imi tbuie ptr dosarul de pensionare ce pot face?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 10:52, 22 August 2011
Daca dvs ati solicitat acest stagiu in luna august, trebuia sa va fie trecuta si luna iulie, asadar ar trebui sa solicitati angajatorului dvs (fost) sa va elibereze alt document care sa cuprinda si ultima luna lucrata banuiesc. Daca nu se rezolva amiabil, recurgeti la cei de la ITM.
1. Casa de Pensii are deja stagiul dvs. de cotizare in arhiva sa electronica, pe baza declaratiilor lunare nominale trimise de angajator.
2. Mai intrebati la Casa de Pensii poate v-a cerut decizia de incetare a activitatii.
Pentru luna iulie inca nu s-au depus declaratiile....mergeti dupa 25. august la Casa de Pensii (termenul maxim de depunere a cotizatiilor de catre angajator pentru luna iulie).
Adeverinta de la angajator ar fi trebuit sa contina si stagiul pe luna iulie. Mergeti si cereti iar adeverinta, specificand ca va trebuie si luna iulie.
Daca sunteti angajata, dosarul pentru pensionare trebuie sa il intocmeasca si sa-l depuna firma la care lucrati.

Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
lorelayold76, utilizator
lorelayold76 a scris:
...Daca sunteti angajata, dosarul pentru pensionare trebuie sa il intocmeasca si sa-l depuna firma la care lucrati.

1. Angajatorul nu are obligatia legala sa intocmeasca dosarul de pensionare si sa-l duca la Casa de Pensii.
2. Nici nu ar avea cum sa umble pe la toti angajatorii salariatului sau si sa ceara diferite documente.
3. Obligatia angajatorului este numai sa-i elibereze actele necesare cerute de lege.
4. Salariatul este cel care depune actele la Casa de Pensii unde trebuie sa semneze cererea de pensionare si alte declaratii.
asa se proceda pana acum, conform foste legi a pensiilor :

Depunerea dosarului de pensie
Angajatorii la care isi desfasoara activitatea persoanele prevazute in Legea nr. 19/2000 la art. 5, alin. (1), pct. I, II si III, trebuie sa depuna cererea de pensionare impreuna cu actele doveditoare, in termen de 90 de zile de la data indeplinirii conditiilor de pensionare, la casa teritoriala de pensii in raza careia se afla domiciliul asiguratului.

Recunosc ca in prezent nu stiu daca mai este valabi. Trebuie sa ma documentez si voi veni cu rectificari, daca este cazul.:bow:

Alte discuții în legătură

Stagiu-ajutor! ralu22 ralu22 buna ziua, va rog sa ma indrumati ce tbuie sa fac; Am depus dosarul de pensie -invaliditate personal,angajatorul mi-a eliberat adeverinta precum stagiu de ... (vezi toată discuția)
Adeverinat stagiu cotizare ptr form e 101 loredanaelena loredanaelena VA ROG URGENT SA-MI SPUNETI CE TREBUIE SA CONTINA ADEV PRIV STAGIUL DE COTIZARE REALIZ IN ULTIMELE 12 LUNI- EXISTA UN TIP ANUME? MULTUMESC (vezi toată discuția)
Cic blackscorpions blackscorpions multumesc,draga davideg,ma simt mai bine acum ca am aflat ca se poate.mai am o intrebare:am nascut pe15 ianuarie,deci stagiul de cotizare care imi trebuie e de ... (vezi toată discuția)