avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bilet la ordin semnat de administrator
Discuție deschisă în Executare silită

Bilet la ordin semnat de administrator

Am semnat un contract de imprumut cu Banca Transilvania in vederea obtinerii unei linii de credit cu o valoare de 22.000 RON. In momentul perfectarii actelor de imprumut am fost obligat sa semnez un bilet la ordin in nume personal.Am folosit suma respectiva pentru nevoile societatii si am platit toate comisioanele si dobinzile fara a avea intirzieri. Dupa sase luni am fost chemat sa semnam un contract de rambursare a creditului, lucru care s-a intimplat fara ca eu sa primesc un exemplar. Datoria s-a esalonat pe perioada unui an de zile urmind ca eu sa platesc 2.000RON lunar.Dupa ce am platit 2 sau 3 rate am dorit sa vand societatea catre o persoana. Am fost cu respectivul la banca, dar s-a refuzat modificarea biletului la ordin pe motiv ca vinzarea nu era inca inregistrata la ORC. Dupa ce s-a consemnat la ORC ca eu nu mai sunt nici actionar nici administrator al societatii am fost din nou la banca sa semnam noul bilet la ordin dar am fost din nou refuzat pe motiv ca era o rata neplatita. Dupa o saptamina nu l-am mai gasit pe noul propietar al societatii. Deja a trecut un an de zile de la cesionarea societatii. Mentionez ca am in propietate 30% dintr-un imobil impreuna cu mama mea. Pot fi executat silit daca noul administrator nu este de gasit?
Cel mai recent răspuns: Ella Katona , Executor judecatoresc 11:29, 25 August 2008
Dvs. ati garantat societatea imprumutata, in nume personal. In calitate de garant, puteti fi executat silit. Evident, aveti la indemana in caz de executare silita, beneficiul de discutiune si de diviziune - discutiune in sensul ca puteti solicita ca intai sa fie executata silit societatea, debitoarea principala, si doar dupa ajungerea acesteia in stare de insolvabilitate, sa fiti urmarit, si diviziune, in sensul ca daca mai sunt si alti garanti ai societatii imprumutate, sa solicitati sa se divida datoria la numarul garantilor, si astfel daca sunt doi garanti in total, sa platiti dvs jumatate si al doilea cealalta jumatate.
Multumesc mult de raspuns !
Sotia mea are in propietate un autoturism. Poate fi si ea executata silit impreuna cu mine?
In cazul in care autoturismul este bunul sotiei dvs,deci nu bun comun , nu poate fi urmarit pt executare silita.Conteaza cand a fost achizitionat autoturismul(inainte sau dupa casatorie)
Ultima modificare: Duminică, 24 August 2008
cristalina, utilizator
Dvs. ati semnat B.O. in calitate de avalist. Astfel fiind, v-ati obligat in mod solidar cu societatea si sunteti tinut in acelasi mod la plata ca si societatea pentru care ati garantat (art.35 din Legea nr. 58/1934).
Fiind o obligatie solidara, nu puteti invoca beneficiul de diviziune sau de discutiune. In cazul in care veti face plata, aveti un drept de regres impotriva societatii garantate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poveste bilet la ordin StancuV StancuV Ma numesc Stancu V. si in 2008 societatea unde eram actionar a contractat un credit de la o banca pentru care am emis un bilet la ordin pe care l-am semnat ca ... (vezi toată discuția)
Cum oblig banca sa execute bunul? ralo ralo buna ziua! am contractat un credit pe societate si am ipotecat un teren pentru acest credit si avalizat un bilet la ordin. Din mai multe motive nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Instrainare imobil in timpul executarii altui imobil ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Daca o persoana este garant ipotecar intrat la executare si mai are alte imobile pe numele lui, poate sa instraineze acele imobile in timpul sau ... (vezi toată discuția)