avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... venituri din asociatie agricola
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

venituri din asociatie agricola

buna ziua,
bunicii materni detin (cu titlu de proprietate) 8,25 ha teren agricol intr-o asociatie agricola.
Intrucat nu s-a dezbatut taxa succesorala dupa bunici de catre copiii acestora, am ramas sa primim venitul agricol ce ni se cuvine , asa cum aparem in registrul acestei societati, si anume : cei doi copii ai bunicilor primesc cate 1/4 din venit(corespunzator a cate 2 ha teren), si eu, in calitate de nepoata primesc restul de 1/2 in baza testamentului facut de bunica mea. Mentionez ca noi, cei trei care primim aceste venituri, ne-am inregistrat la primarie in registrul agricol in baza actului de proprietate al terenului(care este pe numele bunicului) si ca atare am platit si impozitul pe teren.
As dori sa stiu daca din punct de vedere legal, este corect sa primim aceste venituri, sau daca este mai bine sa dezbatem taxa succesorala.Ce sanse sunt in instanta sa obtin drepturile pe care mi le-a lasat bunica materna prin testament, avand in vedere ca in termenul de 6 luni de la deces am fost la notariat pentru acceptarea mostenirii ? Este indreptatita asociatia sa nu imi achite aceste drepturi? Daca da, va rog sa -mi spuneti care ar fi motivul legal si daca nu, ce pot sa fac, pentru ca in fiecare an gasesc motive sa intarzie achitarea drepturilor, sau sa achite sume sub cea reala.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: camelia iosif , utilizator 16:03, 22 August 2011
cel mai indicat este sa se dezbata succesiunea.
asta stiu si eu, dar ceilalti mostenitori se multumesc cu ce pot obtine de la asociatie si nu sunt dispusi la cheltuieli, mai ales ca terenul nu are un pret de vanzare care sa ii intereseze.Cred ca daca nu ar fi putut obtine un venit, nici nu ii mai interesa acest teren.:-/
As dori un raspuns mai concludent la problema mea de la cineva care ma poate ajuta.
Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie agricola camelia iosif camelia iosif in urma decesului bunicilor materni, au ramas ca mostenitori directi doua fete, o nora ( fiul decedat) si o neopata (adica eu ) , eu detin testament ca fiind ... (vezi toată discuția)
Pasi dezbatere mostenire PATRASCU_IUL PATRASCU_IUL Buna ziua, Rog pe aceasta cale ca un notar sau avocat sa ma ajutate cu pasii care trebuie urmati intr-un caz de mostenire si vanzare de terenuri. Iata sirul ... (vezi toată discuția)
Testament nerespectat. inlaturare de la mostenire sinady sinady Bunicul matern a dispus prin testament ca cei patru copiii ai sai sa mosteneasca, o suprafata de teren agricol, specificand clar cat revine fiecaruia dintre ... (vezi toată discuția)