Bunicul matern a dispus prin testament ca cei patru copiii ai sai sa mosteneasca, o suprafata de teren agricol, specificand clar cat revine fiecaruia dintre ei.
In perioada eliberarii titlurilor de proprietate (1991), mama mea a trimis prin posta, cu confirmare de primire, cererea si documentele necesare. Era in asteptarea titlului de proprietate, totul parea sa decurga firesc numai ca, la mutarea arhivei primariei, s-a pierdut (?) cererea mamei mele. Titlul de proprietate pe numele ei nu a mai fost emis.
Au urmat scrisori, petitii, o intreaga corespondenta cu primaria, care nu a dus la niciun rezultat. Solutia care ne-a fost data a fost sa asteptam eliberarea titlului de proprietate, apoi sa-l contestam.
Se pare ca a fost eliberat un titlu de proprietate sotiei mostenitoare a unuia din fratii mamei, pe motiv ca s-a ocupat de teren si l-a inscris in asociatie
Ce se poate face in acest caz?
Cum pot avea acces legal la informatii referitoare la titlurile de proprietate care au fost eliberate pentru suprafetele in cauza? Unde m-as putea adresa pentru a obtine drepturile mamei mele?
Testamentul e valabil, nu s-a facut insa succesiunea.
Va multumesc anticipat!
S-a pierdut cererea dar registrul de intrare/iesire a primariei banuiesc ca a ramas. Daca stiti perioada in care mama dvs. a depus cererea cercetati in registru, unde legal ar trebui sa figureze cererea ca fiind integistrata cu un nr. precum si persoana careia i-a fost repartizata de catre primar. Confirmarea de primire este si ea o dovada. Cineva, un functionar a semnat de primire si a aplicat stampila unitatii. Titlul de proprietate nu trebuia sa fie eliberat pe baza testamentului? Daca matusei dvs. i-a fost eliberat titlul de proprietate pe baza aceluiasi testament, functionarul nu a citit testamentul din care rezulta ca erau 4 mostenitori? Exista un termen de depunere a cererii? Daca da, atunci contetati in instanta titlul de proprietate si solicitati pe baza probelor administrate la dosar sa vi se indrepte eroarea facuta.