BUNA SEARA
Mi-a murit o buna prietena la virsta de 53 de ani de inima si aceasta dna avea un credit de nevoi personale si 2 carduri....dna nu avea nici o proprietate mobila sau imobila pe numele ei .In urma dinsii au ramas 2 copii majori.Banca unde sunt creditele solicita rambursarea creditelor chiar in conditiile in care ar exista asigurare de viata pt creditul de nevoi personale...amenintind cu executarea silita chiar in conditiile in care ,prietena mea ar fi avut o parte din mostenirea de pe urma tatalui sau decedat,succesiune ca re nu sa efectuat....este legal sau nu ceea solicita banca?multumim mult
Banca cere acest lucru mostenitorilor. Este normal ca datoriile defunctului sa treaca la mostenitorii acestuia, deoarece mostenitorii dobandesc patrimoniul defunctului, adica atat activul cat si pasivul, deci datoriile. Daca decedata are multe datorii, mostenitorii ar tb sa accept succesiunea sub beneficiu de inventar, atunci acestia nu vor raspunde pt pasivul succesiunii Decat cu activul lasat de defuncta, nu si cu propriile lor patrimonii. Succesiunea se va dezbate successive, pt ca ati spus ca dupa tatal decedatei nu s a facut succesiunea. Intai succesiunea dupa tatal dansei, unde mostenitoare este dansa si apoi dupa dansa unde mostenitori sunt copii. Se va elibera un singur certificat de mostenitor.
Mostenirea
roxicutza86
buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Cine plateste?
ilieviorel
tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)