avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,spuneti-mi si mie va rog cind se poate spune despre unul dintre soti ca si-a parasit domiciliul??sotul meu e plecat de acasa de aproape doi ani am un copil de 7 ani si as vrea s-a divortez.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:57, 20 August 2011
Domnule draga, copiii ii putem creste si singure. Eu fac parte din acele femei care nu au acceptat compromisul si ca mine sunt multe altele pe care le respect. Copiii mei merg cand doresc la tatal lor. Fostul meu sot vine la noi in casa sa-i vada. Nu impartasesc ideea unor femei care dupa divort isi blameaza fostul sot in fata copiilor, ci sunt pentru o relatie intre acestia si tata.

Cu aceeasi stima ;)

@aryana2 nu aveti nevoie de avocat pentru a divorta. Solicitati divortul prntr-o cerere in care expuneti motivele pentru care doriti desfacerea casatoriei si pe care o depuneti la judecatorie, impreuna cu copia certificatului de casatorie, copia dupa certificatul de nastere al minorului, foaia de varsamant prin care faceti dovada achitarii taxei de timbru si un timbru judiciar. Aveti grija sa cereti incredintarea minorului, schimbarea numelui Dvs. cu cel purtat anterior casatoriei si obligarea paratului la plata pensiei alimentare de la momentul parasirii domiciliului.
:vishenka:
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
aryana2 a scris:

Buna ziua,spuneti-mi si mie va rog cind se poate spune despre unul dintre soti ca si-a parasit domiciliul??sotul meu e plecat de acasa de aproape doi ani am un copil de 7 ani si as vrea s-a divortez.

Aveti motive intemeiate de divort daca nu a mai dat niciun semn de viata si nici nu a trimis bani la familie.

Parerea mea este ca ati avea nevoie de avocat intrucat sotul va trebui citat si acesta este un aspect care poate prelungi foarte mult procesul.
Impreuna cu avocatul dvs. veti putea cauta si gasi anumite solutii care sa nu va faca sa divortati peste foarte mult timp...
Decizia de a divorta nu este una simpla, insa de multe ori este singura varianta in conditiile in care relatiile dintre soti sunt atat de grav si iremediabil vatamate incat convietuirea lor nu mai poate continua sau nu mai poate fi reluata, asa cum este in cazul dvs.
Despartiea /despartilrile in fapt ale sotilor si consumul excesiv de alcool sunt motive intemeiate de divort.
Mai mult decat atat, din ce spuneti ati dat acestei casnicii sanse de mai multe ori.
In cazul dvs. vorbim de o despartire in fapt a sotilor "de aproape doi ani", despartire cauzata de plecarea din domiciliul comun a sotului dvs.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat înaintare divorț 04André27 04André27 Buna seara! Sunt căsătorită de 1 an,am o fetița cu soțul meu de aproape 2 ani. Din cauza neînțelegerilor am ales sa i spun sa ne separam. Nu a înțeles ... (vezi toată discuția)
Divort popan58 popan58 despartit de 10 ani,dupa o casatorie de 21 ani,un copil minor,unul student ,cu domicilii diferite,localitati diferite,in timpul casniciei * rufele* erau ... (vezi toată discuția)
Divort teresacostache teresacostache Buna ziua, sotul meu vrea sa divorteze de mine dupa 12 ani de casatorie si doi baieti de 5 si 6 ani. Din ambitii vrea sama desparta de copii dar si sa imi ... (vezi toată discuția)